Звенигородська районна державна адміністрація
Черкаська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

"Відродження духу національної єдності: У Будищах відновлюють екологічну акцію "Шевченко єднає Україну"

Дата: 16.04.2024 17:58
Кількість переглядів: 29

16 квітня у селі Будище що на Звенигородщині відновили значущу екологічну і культурну акцію "Шевченко єднає Україну". Учасники заходу здійснили висадку Алеї незламності, висадивши 27 дубів, що символізують 24 області, Крим, Київ та Севастополь.

Дуб, як символ, має глибоке культурне та історичне значення. Це не лише відзначення сили, мужності та чесності, а й символ козаків, що надихає на об'єднання. З екологічної ж точки зору, дуб відіграє важливу роль у збереженні природного середовища, виробляючи кисень та зберігаючи біорізноманіття.

"Хочемо, щоб у кожному куточку України росли дуби Шевченка, які будуть зміцнювати та об'єднувати народ", - зазначили учасники акції. Вони підкреслили важливість розповсюдження ідеї за допомогою подібних ініціатив, що сприяють не лише збереженню довкілля, але й об'єднанню громадськості.

Участь у заході взяли начальник Черкаської обласної військової адміністрації Ігор Табурець, його заступник, в.о. начальника Державної екологічної інспекції Центрального округу Сергій Поліщук, начальник Звенигородської районної військової адміністрації Юрій Піковський, голова Шевченківської територіальної громади Сергій Смалько, староста села Будище Валерій Кулик, керівники та мешканці громади.

За словами організаторів, подібні заходи планується проводити і в інших регіонах України з метою сприяти збереженню природи та національної єдності. Вони також зазначили, що дуби, висаджені під час акції, будуть символом не лише сьогодення, але й майбутнього, яке будується на спільних цінностях та об'єднанні.

"Передаємо ініціативу нашим громадам та іншим областям. Нехай дуби Шевченка ростуть в кожному куточку нашої неньки-України, єднаючи нас у боротьбі за збереження природи та національної ідентичності", - закликали організатори акції.

Висадка дубів Шевченка стала не лише символом екологічного захисту, але й свідченням суспільної активності та бажання українців зберігати та міцнити свою культурну спадщину, природні ресурси та національну єдність.

Возможно, это изображение 7 человек и траваВозможно, это изображение 2 человекаВозможно, это изображение 9 человекВозможно, это изображение 8 человекВозможно, это изображение 4 человекаВозможно, это изображение 7 человек и траваВозможно, это изображение 7 человекВозможно, это изображение 9 человек и деревоВозможно, это изображение 5 человекВозможно, это изображение 10 человек и деревоВозможно, это изображение 8 человекВозможно, это изображение 10 человек


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора