Звенигородська районна державна адміністрація
Черкаська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

У Звенигородці відзначили 38-му річницю Чорнобильської трагедії

Дата: 26.04.2024 11:02
Кількість переглядів: 30

Сьогодні, 26 квітня, у місті Звенигородка, відбулися урочистості з нагоди 38-ї річниці Чорнобильської катастрофи. Зібралися учасники ліквідації наслідків трагедії, представники громадськості, начальник Звенигородської районної військової адміністрації Юрій Піковський та інші представники місцевої та районної влади.

Учасники церемонії принесли з собою квіти та поклали їх до пам'ятного знака жертвам Чорнобильської катастрофи.

Присутні вшанували загиблих ліквідаторів наслідків трагедії хвилиною мовчання.

Під час церемонії було відзначено величезний подвиг тих, хто боровся з наслідками катастрофи та віддав своє здоров'я заради інших. Вони ризикували власним життям, щоб запобігти поширенню радіаційного забруднення та захистити мільйони людей від його наслідків.

Юрій Піковський висловив слова вдячності всім присутнім та закликав зберігати пам'ять про подвиг ліквідаторів та не допускати подібних трагедій у майбутньому.

Чорнобильська катастрофа стала однією з найбільших техногенних катастроф в історії людства, її наслідки відчуваються й досі. Тож вшанування пам'яті та героїзму тих, хто врятував життя тисячам людей, є важливим етапом у визнанні їхнього внеску у спільне благо.

Возможно, это изображение 5 человек и текстВозможно, это изображение 3 человека и памятникВозможно, это изображение 12 человекВозможно, это изображение 6 человек и памятникВозможно, это изображение 6 человек и памятникВозможно, это изображение 14 человек


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора