Звенигородська районна державна адміністрація
Черкаська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Звенигородщина відзначила 27-му річницю незалежності України

Дата: 26.08.2018 19:44
Кількість переглядів: 1350

Фото без описуЦентральна площа міста  23 серпня зібрала жителів району та гостей, щоб урочисто відзначити 27-му річницю незалежності України та День Державного Прапора.

- Ці святкові дні, що є результатом тисячолітньої боротьби українського народу за право мати свою державу, відзначаються як найголовніші свята нашої країни. Вони назавжди увійшли в історію молодої держави золотими сторінками її біографії, започаткували нову епоху в житті нашого народу, законодавчо закріпили його вікові демократичні прагнення до національного відродження, духовної свободи, економічного зростання та культурного піднесення, - звернувся з вітальним словом до жителів району голова райдержадміністрації Василь Довбуш.  - Українська держава успадкувала традиції державотворення від Русі, Галицько-Волинського князівства, Великого князівства Литовського, Козацької держави, української державності початку XX століття. Проголошення Незалежності 24 серпня 1991 року стало логічним завершенням процесу українського державотворення. Після революції 1917-1921 років злочинні тоталітарні режими - комуністичний і нацистський - забрали мільйони життів українців у роки Голодомору, Голокосту, політичного терору, депортацій та війн. Зовнішня агресія не зупинила боротьби українців за право мати власну незалежну і соборну державу.  Ця боротьба триває і нині, коли українці змушені захищати від російської агресії територіальну цілісність та суверенність України.

З найкращими побажаннями з нагоди свят до громади під час урочистих заходів також звернулися голова районної ради Володимир Кучер та заступник міського голови Сергій Щербина.              

Жителів району, які зробили значний внесок у розбудову країни і Звенигородщини, нагороджено грамотами райдержадміністрації, районної та міської рад.

Хвилиною мовчання вшановано пам'ять Героїв - земляків , які полягли  за мир, незалежність  і територіальну цілісність України.

Урочистості продовжили святкові заходи.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора