Звенигородська районна державна адміністрація
Черкаська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

У Вільховці відбувся вечір пам’яті В’ячеслава Чорновола

Дата: 22.12.2017 20:59
Кількість переглядів: 902

Фото без описуСьогодні у Вільховецькому Будинку культури відбувся вечір пам’яті Героя України В’ячеслава Чорновола - державного, громадського, політичного діяча, журналіста, народного депутата України, одного з лідерів українського правозахисного руху, багаторічного лідера Народного Руху України. 

24 грудня цього року В’ячеслав Чорновіл міг би зустріти своє 80-річчя, якби  автокатастрофа на шосе під Борисполем 1999  року не забрала його життя.

Звертаючись до жителів села, голова райдержадміністрації Василь Довбуш відзначив, що наш земляк В’ячеслав Чорновіл – непересічна, яскрава особистість нашої історії, людина високих моральних чеснот, гідний патріот. Його ідеї не знецінилися, а набули сьогодні гострої актуальності. Пам'ять про невтомного і безкомпромісного борця за Україну продовжує жити серед людей - живі його думки, слова,  ідеї...

До заходів із вшанування пам’яті нашого славетного земляка долучились учні навчального закладу. Тож Василь Миколайович наголосив, що у нелегкий для нашої держави час для сучасної молоді В’ячеслав Чорновіл є прикладом непохитності національних патріотичних цінностей.

 До присутніх також звернулися сільський голова Тетяна Колосенко, директор Вільховецького навчального закладу, що носить ім’я В’ячеслава Чорновола, Антоніна Дідусенко, директор садиби-музею В’ячеслава Чорновола Василь Стрижиус.

Виступи доповнювалися віршами, піснями і відеороликами про життя та політичну і громадську діяльність В’ячеслава Чорновола.

 

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора