Звенигородська районна державна адміністрація
Черкаська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

«Ше.Fest» - «Талант бути вільним»

Дата: 20.08.2018 09:18
Кількість переглядів: 1497

Фото без опису

18 - 19 серпня вже вп’яте у Моринцях відбувся Всеукраїнський молодіжний фестиваль Тараса Шевченка «Ше.Fest». Гасло цьогорічного фестивалю – «Талант бути вільним», тому що Шевченко, попри  непросту життєву історію, мав унікальний дар — бути вільним.  В основу заходу лягли рядки Тараса Шевченка: «І возвеличимо на диво і розум наш, і наш язик…».

- Звенигородщина рада вітати гостей на Тарасовій землі, - звернувся до учасників та організаторів заходу голова райдержадміністрації Василь Довбуш. –«Ше.Fest» - це підтвердження того, що в Україні багато людей небайдужих до нашої історії та творчості Шевченка. Тож ми хочемо, щоб до нас приїздили гості з усіх куточків України вклонитися геніальному Пророку, перейняти волелюбний нескорений дух, який тут в ці дні панує.

 Також з вітальними словами звернулись до присутніх організатори та співзасновники фестивалю,   побажали їм цікаво, творчо відпочити.

Організатори намагаються показати справжнього Шевченка, і головне – зруйнувати міфи про видатного митця. Водночас, вони зазначають: Кобзар був звичайною людиною, приміром – на один із отриманих гонорарів купив єнотову шубу, тобто був тогочасним модником. Саме таким – сучасним, молодим, живим – показують Шевченка учасникам заходу.

- Ми цього року хочемо показати Тараса Григоровича не лише як людину, яка у свій час надихнула свою націю на власний народ, а і як людину-митця, як творчу людину, щоб його було легше зрозуміти. Тому ми вигадали різні локації, які це все зможуть розкрити. У цьому році намагаємося його розкрити не лише як поета, а як і драматурга, – каже організаторка Юлія Капшученко-Шумейко. Цьогоріч вперше виставу "Назар  Стодоля", яку написав Тарас Григорович, Кіровоградський обласний український музично-драматичний театр  ім. Марка Кропивницького з повним аншлагом відіграв на фестивалі. 

Традиційно в рамках фестивалю «Ше.Fest» діяли: музична сцена, просвітницька, художня та дитяча галявини, майстер-класи, екскурсії, ярмарок майстрів і ще ціла низка художніх дійств.

У події взяли участь провідні українські музичні гурти, знані поети, письменники, художники та інші митці. На фестивалі було представлено різножанрові композиції на вірші Тараса Шевченка.

Новинкою  цьогорічного фестивалю став флешмоб, на якому всі учасники фестивалю протягом дня мали можливість на карті України написати улюблені рядки  з  творів Кобзаря, а ввечері цю найбільшу карту з рядками віршів, під якою вмістились майже всі присутні,  розгорнули перед музичною сценою. Також всі мали можливість  почастувати улюблену страву Шеченка борщ з карасями.

Всеукраїнський фестиваль «Ше.Fest» організували громадські активісти, Моринська сільська рада,   Всеукраїнська громадська організація "Молодий народний рух", за підтримки Міністерства молоді та спорту України та Черкаської обласної державної адміністрації.

Незважаючи на те, що це молодіжний фестиваль, захід зібрав широку аудиторію гостей. На це свято з’їхалися не тільки жителі нашого, сусідніх  районів, а й інших областей України. Програма фестивалю була цікава всім – а це результат злагодженої роботи команди «Ше.Festy», організаторів і координаторів, благодійників і спонсорів і всіх, хто долучився до цієї справи.

Фото без описуФото без опису

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора