Звенигородська районна державна адміністрація
Черкаська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Інформація до відома керівників суб’єктів господарювання

Дата: 22.01.2018 10:06
Кількість переглядів: 616

Фото без описуДержавна служба України з питань праці повідомляє, що за даними Українського гідрометеорологічного центру, з другої декади січня та протягом найближчих днів майже на всій території України відбудеться суттєве ускладнення погодних умов.

Очікується посилення вітру, місцями сильні та дуже сильні снігопади, хуртовини, утворення снігового покриву висотою до 40 сантиметрів, на дорогах ожеледиця.

За таких погодних умов підвищується ризик виникнення нещасних випадків при дорожньо-транспортних пригодах та травмування працівників під час пересування, основними причинами якого є падіння через незадовільний стан тротуарів (неприбраний сніг, ожеледиця, вибоїни, ями), падіння з даху снігу.

Враховуючи зазначене та з метою запобігання виробничого травматизму вважаємо за необхідне поінформувати піднаглядні суб’єкти господарювання щодо необхідності вжиття відповідних заходів для організації безпечного виконання робіт в умовах ускладненої погодної ситуації.

Закликаємо керівників підприємств, установ, організацій приділити особливу увагу:

− організації та проведенню заходів щодо утримання в належному стані територій, будівель та споруд, інженерних мереж відповідно до діючих стандартів, норм і правил з охорони праці;

− організації роботи з прибирання снігово-льодяних утворень з дахів будівель та споруд;

− забезпеченню необхідним для прибирання снігу і льоду ручним інвентарем у справному стані та достатнім запасом матеріалів для посипання (пісок, шлак).

Наголошуємо на необхідності організувати проведення з працівниками підприємств позапланових інструктажів з охорони праці щодо вимог безпеки та особистої обережності під час руху на території підприємств та виконання робіт в умовах ускладненої погодної ситуації.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора