Звенигородська районна державна адміністрація
Черкаська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Пряма мова. Юрій Ткаченко про актуальне

Дата: 06.07.2018 08:40
Кількість переглядів: 548

- про землю

Особлива увага на минулому тижні була прикута до земельних питань. Відразу наголошу: Черкаська обласна державна адміністрація послідовна в питанні вирішення земельних конфліктів. Пригадаймо, коли вони почали виникати. Тоді, коли централізували право розпоряджатися землями сільгосппризначення, що поза межами населених пунктів. Іншими словами: коли відібрали це право у громад, у місцевої влади, передавши на центральний рівень. Урешті, обласна адміністрація стала буфером між сторонами конфлікту: Держгеокадастром, який нам не підпорядкований, і обуреними людьми.

Що ми зі свого боку зробили? Ще три роки тому я ініціював, і обласна рада підтримала, звернення до Верховної Ради України щодо повернення органам місцевого самоврядування права розпоряджатися землями сільгосппризначення, що поза межами населених пунктів. Свою позицію ми озвучували і на центральному рівні. Зі свого боку Уряд уже ухвалив рішення щодо передачі земельних ділянок сільгосппризначення державної власності до комунальної власності об’єднаних територіальних громад. Обласний Держгеокадастр уже передав землі 14 ОТГ Черкащини. І я переконаний: протестами, політичними заявами чи в будь-який інший спосіб ми системно не змінимо ситуацію в земельній сфері. Натомість дієвий спосіб: не зволікати з об’єднанням громад. І тоді земельні питання цілком можна вирішувати на місцях.

- про розвиток

27 розвиткових проектів від Черкащини днями підтримано профільною комісією при Мінрегіоні. На їхню реалізацію буде спрямовано 136,6 млн грн.

Серед цьогорічних стратегічних проектів області – капітальний ремонт злітно-посадкової смуги КП «Аеропорт Черкаси Черкаської обласної ради», забезпечення якісною питною водою сільського населення, реконструкція обласної спеціалізованої дитячо-юнацької спортивної школи олімпійського резерву та ін.

До речі, 76% коштів Державного фонду регіонального розвитку України спрямовуємо на проекти, які включені до Стратегії-2020 та Плану її реалізації. Також, порівняно з минулим роком, побільшало проектів від об’єднаних територіальних громад. Маємо конкуренцію за розвиток у дії.

- про спорт

Поліпшення спортивної інфраструктури є одним із пріоритетів обласної влади. Сьогодні про футбол. За державною програмою «Будівництво футбольних полів зі штучним покриттям у регіонах» на Черкащині зводять 10 майданчиків для ігрових видів спорту. Днями вже прийняли перших гравців футбольні поля в Городищі, Гельмязеві та Вознесенському.

Це будівництво відбувається коштом державного та місцевих бюджетів. Окрім цього, ми маємо низку інших проектів із відновлення спортивної інфраструктури – як на рівні області, так і на місцях, в ОТГ тощо. І це найкраща інвестиція. Бо інвестиція в дітей, у спорт, у здоров’я нації. Футбол уже зараз на Черкащині динамічно розвивається. Цей вид спорту охоплює найбільшу кількість дітей і молоді. І я вдячний усім, хто долучається до реалізації таких проектів.

До слова, відділення з футболу представлені у 27 дитячо-юнацьких спортивних школах області. За результатами виступів на змаганнях національного рівня футболістки Черкащини здобули 3 644 залікових очки, що дало змогу футболу, як виду спорту, посісти 5-те місце в обласному рейтингу з олімпійських видів спорту.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора