Звенигородська районна державна адміністрація
Черкаська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Засідання громадської ради при райдержадміністрації

Дата: 24.05.2016 08:46
Кількість переглядів: 708

Фото без опису23 травня за участю заступника голови райдержадміністрації Руслана Каюка відбулось засідання громадської ради.  Про стан техногенної  і природної безпеки в районі та захисту населення і територій від надзвичайних ситуацій поінформував завідувач сектору з питань цивільного захисту та оборонної роботи райдержадміністрації Сергій Палій.

 З питань підтримки вразливих верств громадян та виконання в 2016 році районної програми «Турбота» доповіли представники управління соціального захисту населення райдержадміністрації. Протягом опалювального періоду 2015-2016 років субсидією користувались 21 712 сімей, субсидій нараховано на суму 64 861 000 грн. Середній розмір субсидії складає 2392 грн.

На 2016 рік районним бюджетом передбачено на програму «Турбота» 123 тис. грн.. Матеріальна допомога надається малозабезпеченим громадянам та інвалідам, онкохворим, пораненим учасникам АТО. З початку року надано матеріальної допомогу 24 особам на суму 34,5 тис. грн.. Також передбачено цією програмою виплату одноразової матеріальної допомоги одному з членів сім’ї загиблого в зоні проведення АТО: з обласного бюджету – 50 тис. грн.. та районного – 3 тис. грн.

Під час розгляду питання щодо впровадження у районі цільової програми «Громадський бюджет» голова громадської ради Володимир Слинько, відзначив, що прийняття такої програми дозволить впровадити європейську практику участі громадян у бюджетному процесі. На розгляд присутніх Володимир Слинько подав проект програми «Громадський бюджет», погоджений з фінансовим управлінням райдержадміністрації. З районного бюджету на2016 рік щодо реалізації даної програми передбачено кошти у сумі 20 тис. грн. Відповідно до пропозицій громадськості використання коштів громадського бюджету буде проводиться  на наступні видатки: освіту, охорону здоров'я, соціальний захист та соціальне забезпечення, державні культурно-освітні та  театрально-видовищні програми, фізичну культуру і спорт, фінансове управління (в частині міжбюджетних трансфертів).

З проектом програми "Громадський бюджет" можна ознайомитись на сторінці Громадської ради у рубриці "Громадський бюджет".


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора