Звенигородська районна державна адміністрація
Черкаська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Прем’єр-міністр проінспектував дорожні ремонти на Черкащині та запевнив, що Черкащина отримає додаткові вагові комплекси

Дата: 21.09.2016 09:21
Кількість переглядів: 718

Фото без описуЩонайменше вдвічі збільшити ресурс на ремонт доріг планують у Кабміні. Про це сказав Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман, перебуваючи на Черкащині.

Зокрема, він проінспектував перебіг ремонту на ділянці автодороги Н-16 Золотоноша – Черкаси – Сміла – Умань. Ідеться про правий проїзд від Черкас до Сміли. Його закрили ще кілька років тому.

– Ті ремонти доріг, що нині тривають в Україні, безпрецедентні за останні роки, – зауважує Прем’єр-міністр України. – І це тільки початок. Ми хочемо вдвічі збільшити ресурс на це. І ми це зробимо. Плануємо наступного року передбачити 35-40 млрд грн. Це дасть нам змогу рухатися достатньо швидко. Плюс співфінансування із місцевих бюджетів. Єдине – закликаю громадськість контролювати використання коштів і якість виконання ремонтів. Також по країні працюватимуть спеціалізовані лабораторії та фінансова інспекція.

Голова Черкаської ОДА розповів Володимирові Гройсману про поточний стан справ із дорожніми ремонтами на Черкащині. А ще – про плани на наступний рік. Прем’єр-міністр запевнив Юрія Ткаченка, що він може розраховувати на допомогу.

– Ми вже визначили ділянки доріг, які потребують першочергового ремонту наступного року, – пояснює очільник області. – Йдеться про близько 57 км. Уже тривають проектні роботи. Також обласна рада ухвалила програму фінансування ремонту доріг державного значення. Тобто ми маємо правовий механізм залучення на це коштів місцевих бюджетів. Цей рік показав, що спільно ми можемо справді продуктивно працювати.

         Черкаська – одна із трьох областей, де сьогодні Прем'єр-міністр проінспектував дорожні роботи. Також він побував у Кіровоградській і Полтавській. 

Фото без описуФото без опису

                        

Фото без опису

Убезпечувати дороги від руйнації область зможе завдяки новим вантажно-ваговим комплексам. Централізовано для країни їх мають закупити до Нового року. Про це сказав Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман, перебуваючи у вівторок на Черкащині.

         Цієї весни область стала однією з перших, де на дорогах запрацював ваговий контроль.

         – Але нам потрібно ще щонайменше шість таких установок, – зауважив голова Черкаської ОДА Юрій Ткаченко. – Без вагових комплексів на автошляхах області всі ремонти зводитимуться нанівець. Багатотонні вантажівки руйнують дороги вщент.

         На це Прем’єр-міністр відповів, що невдовзі для областей мають закупити ще понад 70 вагових комплексів. Мовляв, це є у плані роботи Міністерства інфраструктури. Володимир Гройсман дав доручення пришвидшити цей процес.

– Уже багато шкоди завдано тим, що перевантажений транспорт їздить по дорогах, – сказав Прем'єр. – Це помітно. Навіть на нових дорогах дуже швидко з’являється колійність, якщо є перевантаженість. За ці речі треба дуже жорстко карати.

 

 

 

 

 

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора