Звенигородська районна державна адміністрація
Черкаська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

"Ніч в музеї" 2019

Дата: 20.05.2019 09:30
Кількість переглядів: 1057

Фото без опису

18 травня в усьому світі відзначається Міжнародний день музеїв. Вже традиційно до цього свята Фото без описуЗвенигородський районний краєзнавчий музей готував різноманітні програми та екскурсії. 17 травня вже всьоме районним музеєм проводиться акція  «Ніч у музеї» - міжнародна акція, яка дозволяє оглянути музейні експозиції та взяти участь у різноманітних заходах до самої ночі.Оскільки з кожним роком цей день об'єднує навколо себе все більше активних учасників та відвідувачів, працівники музею  використали  кілька концепцій, ключових для розуміння ролі і завдання сучасного музею. Серед запропонованих заходів були майстер-класи від учнів та викладачів Звенигородської  дитячої художньої школи та Звенигородського центру дитячої та юнацької творчості. Охочі дітки  малювали крейдою на асфальті свою мрію. В залах музею було дві  ігрові локації для дітей різних вікових категорій. В залі «Народної творчості»  під ковдрою з подушками та іграшками  дітки слухали казочки від працівників Звенигородської районної бібліотеки для дітей.  У залі археології діти і дорослі із захопленням складали глиняні пазли горщиків пізньотрипільської та середньодніпрянської археологічних культур, які для даного заходу дозволив використати автор Черкаський археологічний музей Середньої Наддніпрянщини – ЧАМ, а представляв дітям пізнавальні головоломки методист Звенигородського відділу освіти  Володимир Неумитий.

В залі Вільного козацтва музейники організували Кобзареві читання, передаючи «Кобзар», як молитовник. Особливо відзначились учні спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів №1, вони декламували улюблені твори напам’ять та читали твори Шевченка з електронних пристроїв.

 На подвір’ї музею для відвідувачів влаштували художню фотозону, яку створили викладачі дитячої художньої школи. Музичний супровід свята  представляли учасники художньої самодіяльності районного Будинку культури та троїсті музики Пединівського сільського клубу. У заході вже багато років поспіль приймають  участь учні та працівники ДНЗ "Звенигородський ЦППРК".  Їхні смаколики з полуницею, піци, тістечка збирали гурти поціновувачів добреників.  Присутні масового дійства змогли в цей вечір  посмакувати кулішом та зеленим борщем з кропиви, узваром, приготованих на вогнищі під час масового гуляння. Особливо хотілося б відзначити родину Андрія Федоренка, найактивнішого учасника наших семи «Ночей у музеї». З відвідувача Андрій  перейшов у розряд учасника і ось вже другий рік повністю бере на себе організацію та приготування святкового частування.

Закінчили захід традиційною Ліхтариковою екскурсією. Діток та батьків завжди зачаровує це дійство, без світла слухати історію та  легенди рідного краю. Музейні зали ледве вміщали усіх бажаючих.  Примітним стало, ще й те, що під час масового заходу кожен для себе знаходив своє заняття. Хтось передивлявся нову експозицію та виставки, хтось із діток водив батьків за собою і як справжній екскурсовод показував експонати, та навіть більше- один із студентів Уманського державного  педагогічного університету імені Павла Тичини О.Подбітов  розповідав біографію Агатангела Кримського своїм друзям. Ось так музей скоро дочекається учителя історика, поціновувача краєзнавства, а можливо і молодого спеціаліста музейної справи.

Хочемо подякувати  за допомогу в проведенні акції «Ночі у музеї» активістам  заходу - працівникам культури  на чолі з відділом культури і туризму райдержадміністрації  Іщенко Л.М., директору РБК Кононенко Л.І., радіотехніку Слиньку С.І., керівнику ЦДЮТ гурткової роботи «Історичне краєзнавство» Марущак Л І., вчителю  ЗОШ І-ІІст. №2 Тітаренко Н.В., методисту відділу освіти РДА Неумитому В.М., директору ДХШ Власенко Л.І., бібліотекарям Борисенко О.М. та Шевченко Т.О., депутату Черкаської обласної ради Кулікову С.С., депутату Звенигородської міської ради  Федоренку А.В., депутату районної ради Рубану С.С.

Директор музею О.Наріжна.

Фото без описуФото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора