Звенигородська районна державна адміністрація
Черкаська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Виїзне засідання Центру допомоги учасникам АТО

Дата: 14.11.2018 17:25
Кількість переглядів: 773

Фото без опису

Сьогодні в сесійній залі районної ради відбулося виїзне засідання обласного Центру допомоги учасникам АТО у форматі круглого столу на тему «Психологічна реабілітація ветеранів АТО». У засіданні взяли участь перший заступник голови райдержадміністрації Дмитро Задеряка, заступник голови райдержадміністрації Руслан Каюк, директор районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Світлана Сороченко, спеціалісти управління соціального захисту, міський та сільські голови, ветерани-учасники антитерористичної операції та фахівці Черкаського обласного Центру допомоги учасникам АТО Євген Одновол і Наталія Кучерова, та представник обласного Центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Людмила Пона.

Про роботу районного Центру допомоги учасникам АТО та Звенигородського РЦСССДМ розповів заступник голови райдержадміністрації Руслан Каюк. Зокрема зазначив, що психолог Звенигородського РЦСССДМ, яка є куратором по роботі з учасниками АТО проводить індивідуальне соціально – психологічне консультування з учасниками АТО та їх дружинами. Також проводяться психологічні сімейні консультації з військовими, які перебувають у відпустці для оздоровлення та демобілізованими учасниками АТО. Окремо проводиться робота з дружинами учасників АТО в малих групах. Учасників АТО та членів їх сімей залучено до участі у групових заходах. Для дружин військових запропоновано безкоштовні ресурсні заняття з м’язової релаксації, зокрема, хатха-йоги. Фахівці центру проводили роботу з ветеранами  та  сім’ями учасників АТО за місцем проживання. У сім’ях учасників АТО проведено бесіди на профілактичну тематику щодо недопущення насильства в сім’ї, залишення дітей без догляду та інші.

16 учасників АТО пройшли реабілітацію у реабілітаційному центрі «Морянка» на базі Моринської лікарської амбулаторії загальної практики сімейної медицини.

Фото без описуФото без опису

Наразі  охоплено роботою  31 сім’ю учасників АТО та 47 осіб.

Сім’ям та особам було надано 105 послуг, з них:

                                                     соціально- психологічних послуг –49

                                                     інформаційних послуг -31

                                                     соціально- педагогічних – 25

Він також наголосив, що такі зібрання дуже потрібні. Адже вони допомагають суспільству правильно розуміти і сприймати людей, які побували на війні, а ветеранам війни – адаптуватися до мирного життя.

Начальник відділу Центру допомоги учасникам АТО  Черкаської ОДА Євгеній Одновол відзначив, що в районі проводиться робота по психологічній та соціальній адаптації учасників АТО, їхніх сімей, та сімей загиблих. Але потрібно удосконалювати підходи і продовжувати діяти в цьому напрямку. Головне завдання таких зустрічей – налагодити спілкування між самими ветеранами АТО, учасниками ООС, їхніми родинами. Варто пам'ятати, що допомогти військовослужбовцю вийти із стану післявоєнного синдрому може тільки фахівець. Тому мета Центру – створити комунікаційну мережу по всій області, залучаючи до спілкування найвіддаленіші села.

Фото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора