Звенигородська районна державна адміністрація
Черкаська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Індивідуальні, групові та сімейні консультації практичного психолога в Звенигородському РЦСССДМ

Дата: 27.01.2017 11:06
Кількість переглядів: 1590

Фото без описуБагатьом людям дуже важко долати психологічні труднощі, які виникають на життєвому шляху.

Консультація психолога полягає в тому, що за допомогою консультування у процесі спілкування в людини, яка звертається до психолога, активуються додаткові психологічні сили і проявляються властивості, що, у свою чергу, допомагають людині справитися з труднощами або психологічною проблемою. Людей, в яких немає проблем, не буває. Тому консультування час від часу потребують всі, і краще не чекати, коли ця чи інша проблема набере незворотній характер, а душевний біль почне переростати в соматичні захворювання. Як свідчить світова статистика, 70% пацієнтів, які роками звертаються за терапевтичною допомогою до кардіологів,  гастроентерологів,  урологів та інших спеціалістів, потребують не лікувальної, а психологічної і психотерапевтичної допомоги.

Психологічне консультування  – це бесіда із психологом-консультантом, спрямована на вирішення проблем клієнта (у формі групових та індивідуальних консультацій). Психолог-консультант допомагає клієнтові в пошуку шляхів вирішення власних проблем. готує клієнта до самостійного вирішення подібних проблем у майбутньому. Основним засобом дії є бесіда, у ході якої психолог допомагає зрозуміти справжні причини Ваших проблем, а також виробити успішні стратегії подальшої поведінки й  допоможе розібратися в собі. дослідити і прояснити свою життєву ситуацію, актуалізувати додаткові сили та здібності, щоб знайти вихід із складних для нього обставин. Буває, що, прийшовши до психолога-консультанта, людина вперше замислюється про власну роль у своїх життєвих невдачах і починає розуміти, що для того, щоб йому дійсно допомогли, однієї або навіть декількох зустрічей із психологом недостатньо. Із цього не випливає, що клієнт відразу ж звернеться по серйознішу допомогу — це може трапитися нескоро або не трапитися ніколи, але навіть просте знання про те, що допомога може бути надана йому, є дуже важливим. Такий взаємозв‘язок консультування та психотерапії веде до відкриття широких і багатогранних можливостей практичної психології, гарантії того, що кожен, хто звертається до фахівця-психолога, може знайти для себе те, що відповідає його потребам на даний момент безкоштовно і конфіденційно. Клієнт формує впевненість у собі, учиться долати труднощі самостійно.

Можна виділити основні положення в підході до консультування:

1. Консультування допомагає людині робити вибір і діяти за власним розсудом.

2. Консультування допомагає освоювати нову поведінку.

3. Консультування сприяє особистісному розвитку клієнта.

4. У консультуванні акцентується відповідальність клієнта, тобто визнається, що незалежний, відповідальний індивід здатен у відповідних обставинах ухвалювати самостійні рішення, а психолог-консультант створює умови, які заохочують вольову поведінку клієнта.

Для ефективного консультування необхідно:

Вчасно приходити на всі призначені зустрічі. Зустрічі переважно відбуваються раз на тиждень протягом однієї години. Якщо Ви пропускаєте зустрічі, то консультування буде малоефективним.

Активно працювати над Вашими цілями протягом тижня. Результати консультування залежать від того, якою мірою Ви візьмете на себе відповідальність за досягнення власних цілей. Психолог-консультант не даватиме порад і не прийматиме рішень за Вас.

Бути відвертими. Щиро діліться Вашими почуттями та думками, навіть якщо це для Вас незручно. Повідомляйте психолога про те, що Вас турбує в консультативній роботі, що Вам допомагає і що не допомагає.

Продовжувати консультування попри відчуття дискомфорту. Дуже важливо продовжувати консультування, навіть якщо Ви відчуваєте дискомфорт щодо розмов на болісні теми. Ці відчуття є природними й інколи неминучими в процесі консультування.

Набратися терпіння. Процес консультування займає деякий час. Ваші проблеми розвивалися роками, їх неможливо вирішити за декілька зустрічей. У таких випадках потрібно працювати протягом певного періоду часу.

Обговорити із психологом-консультантом свою готовність закінчити консультування.  Консультант може підтримати Ваше рішення або заохотити Вас переглянути його. Важливо пам’ятати, що остаточне рішення залишається за Вами.

БАЖАЮЧІ можуть звернутися на консультацію до практичного психолога із вказаних нижче питань ( цей список проблем не є вичерпним):

• пригнічений настрій;
• відчуття неповноцінності;
• труднощі в сімейних стосунках;
• самокритика, невпевненість у собі;
• проблеми з навчанням та низька самооцінка;
• самотність і ностальгія за домом;
• стрес, депресивний стан;
• почуття тривоги, страху через складні життєві обставини;
• втрата важливих стосунків.

Консультації надаються практичним психологом - Мірошник Тетяною Василівною.

Психолог працює в кабінеті Звенигородського районного центру соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді за адресою: пр-кт Шевченка,68/209

Для того, щоб дізнатися більше про надання консультацій та записатися на ознайомчу зустріч, телефонуйте за номерами:  2-29-38,  098-281-10-03.                     

Зателефонувавши за цими номерами, Ви особисто поспілкуєтеся з практичним психологом і можете визначити час консультації.

Якщо у Вас немає можливості прийти на очну консультацію, Ви можете одержати первинну консультацію психолога подавши заявку на адресу Звенигородського РЦСССДМ  e-mail: sluhba@ukr.net

Психолог Центру  надає консультації за графіком:

Середа,  четвер: 09.00-12.00

Ваші очікування від першої та подальших зустрічей

Під час зустрічі Ви поділитеся власними проблемами й уявленнями про бажані зміни. Психолог-консультант ознайомить Вас із умовами та процесом консультування. За результатами ознайомчої зустрічі приймається рішення про подальше консультування. Подальші консультативні зустрічі зазвичай відбуваються 1-2 рази на тиждень протягом однієї години. Практичний психолог дотримується професійних етичних стандартів щодо конфіденційності інформації.

Мета нашої роботи – в рамках роботи Звенигородського РЦСССДМ : надання безкоштовної та кваліфікованої психологічної допомоги сім’ям (особам) які перебувають у  складних життєвих обставинах зокрема учасникам АТО та членам їх сімей, внутрішньо переміщеним особам.

Гарантуємо індивідуальний підхід, та конфіденційність

Світлана Сороченко, директор РЦСССДМ                                                      


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора