Звенигородська районна державна адміністрація
Черкаська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Навчання для фахівців району, які за своїми функціональними обов’язками взаємодіють із учасниками АТО та членами їх сімей

Дата: 18.12.2017 11:32
Кількість переглядів: 896

Фото без опису15 грудня Звенигородським районним центром соціальних служб для сім'ї дітей та молоді за участю керівника регіонального психологічного кризового центру Фундації «Паритет» Ігоря Озерянського з метою підготовки працівників до надання якісних соціальних послуг демобілізованим, родинам учасників АТО, надання першої психологічної допомоги, проведено засідання психоедукаційної групи для фахівців району, які за своїми функціональними обов’язками взаємодіють із учасниками АТО та членами їх сімей.

На захід були запрошені  також учасники  АТО та члени їхніх родин. Присутні обговорювали  роботу щодо вирішення проблем, які виникають у повсякденному житті учасників АТО та членів їхніх сімей. Загалом зустріч тривала понад дві години, всі мали змогу висловитись та отримати необхідну консультацію .

- Багатьом людям дуже важко долати психологічні труднощі, які виникають на життєвому шляху, а тим більше людям такого статусу, - зазначив заступник голови  райдержадміністрації Руслан Каюк, підбиваючи підсумки засідання. - Тому саме психологічна  допомога і реабілітація повинна надаватись учасникам бойових дій з метою профілактики розвитку у них посттравматичних стресових розладів, дезадаптації, конфліктів з оточуючими, зміцнення їх особистісного та соціального статусу, активації додаткових психологічних сил і проявів властивостей, що, у свою чергу, допомагають людині подолати труднощі або психологічну проблему. Людей, в яких немає проблем, не буває,  тож спільними зусиллями можна досягти кращих результатів. Пріоритетним завданням влади є забезпечення соціального захисту учасників АТО та членів їхніх сімей, тому потрібно проводити подібні зустрічі.  Влада та служби району відкриті для спілкування і співпраці.

Світлана Сороченко, директор РЦСССДМ       

Фото без описуФото без опису

 

                                                             

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора