Звенигородська районна державна адміністрація
Черкаська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Тарас Висоцький на телеканалі «ВІККА» – про будівництво амбулаторій

Дата: 25.04.2019 14:27
Кількість переглядів: 973

Фото без опису

У 16 населених пунктах області вже повноцінно стартували роботи з будівництва амбулаторій загальної практики сімейної медицини. Про це сказав в ефірі програми «Вечірній прайм» на ТРК «ВІККА» перший заступник голови Черкаської ОДА Тарас Висоцький.

– Наше завдання – забезпечити жителів сільських місцевостей якісними й доступними медпослугами, – сказав посадовець під час розмови. – Втілити цю мету дасть змогу проект побудови нових амбулаторій. Держава фінансує 90% вартості будівництва, комплектуючи об’єкти сучасним обладнанням, також транспортом. Нині вже оголошений тендер на закупівлю авто для всіх амбулаторій. Водночас на місцях мають забезпечити десятивідсоткове співфінансування. Власним коштом на місцях повинні підвести необхідні комунікації, облаштувати території.

За словами Тараса Миколайовича, на місцях, між тим, готові забезпечити бажаючих там працювати медиків житлом.

– Наразі вирішуємо питання з доукомплектуванням лікарями, – відзначив перший заступник. – Зауважу, якщо це амбулаторія монопрактики, то працювати там може 1-2 фахівці, якщо ж групової практики – 3-4. Нині, як на обласному, так і на місцевому рівнях, працюємо над пошуком фахових медпрацівників. Маємо перемовини і з навчальними закладами, а також медиками-практиками в обласному центрі. Натепер мінімальне кадрове наповнення є в більшості населених пунктів – зокрема по 1 лікарю. Утім плануємо забезпечити кожен об’єкт мінімум двома фахівцями.

Нагадаємо, перший заступник очільника області Тарас Висоцький нещодавно проінспектував хід будівельних робіт в усіх запланованих для реалізації проекту населених пунктах області. Натепер лідером є Вербівка на Городищині, де вже зводять стіни. Перші ж об’єкти планують ввести в експлуатацію вже влітку. У цілому кожен із них, залежно від типу будівництва – моно- чи групової практики, вартує в середньому 6–8,3 млн грн.

Загалом же будівництво амбулаторій стало можливим завдяки субвенції з державного місцевим бюджетам – на розвиток системи охорони здоров?я в сільській місцевості. Це – майже 250 млн грн. Зокрема, на будівництво амбулаторій передбачили 136,5 млн грн, 11,5 млн грн – на придбання службового автотранспорту для медиків.

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора