Звенигородська районна державна адміністрація
Черкаська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

У Звенигородці відбувся мітинг-реквієм з нагоди 31-ї річниці Чорнобильської катастрофи

Дата: 26.04.2017 15:08
Кількість переглядів: 1060

Фото без описуМітинг-реквієм з нагоди 31-ї річниці Чорнобильської катастрофи відбувся сьогодні біля пам’ятного знака постраждалим від Чорнобильської катастрофи за участю керівництва району і міста, представників організацій, установ міста, ліквідаторів наслідків аварії на Чорнобильській АЕС, учнівської молоді, громадськості.

- 31 рік тому в Україні відбулась найбільша ядерна техногенна катастрофа у світі, - звернувся до присутніх голова райдержадміністрації Василь Довбуш. - Вона змінила радіаційну обстановку, екологію, долі людей не тільки на Європейському континенті, а й на всій планеті.  «Мирний атом» за лічені секунди здолав державні кордони та перетворив частину чудового українського Полісся на зону відчуження, що на довгі роки стала ізольованою від навколишнього світу. Час не загоїв чорнобильських ран, не стер у пам’яті важкі й героїчні події, імена мужніх добровольців, які тієї квітучої весни відправились на зустріч невідомій небезпеці, виявивши жертовність, високий патріотизм, зупиняючи ядерну катастрофу. Їхній подвиг назавжди записаний до літопису людської мужності та навічно залишиться у пам’яті українського народу. 

Учасники заходу вшанували пам`ять загиблих від атомного лиха хвилиною мовчання, поклали квіти до пам’ятника постраждалим від Чорнобильської катастрофи.

Голова райдержадміністрації Василь Довбуш, голови районної ради Володимир Кучер, секретар міської ради Леонід Маренич, голова Звенигородської районної організації “Союз Чорнобиль” Володимир Слинько вручили ліквідаторам ордени «За мужність», медалі «За врятоване життя», грамоти райдержадміністрації та районної ради.

Протоієрей Миколай Свято-Преображенського Собору провів молебень за загиблими і померлими внаслідок Чорнобильської катастрофи.

Фото без описуФото без опису

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Фото без описуФото без опису

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Фото без описуФото без опису

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора