Звенигородська районна державна адміністрація
Черкаська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

За 7 місяців підрозділ аудиту головного управління ДФС у Черкаській області донарахував порушникам 361,2 млн гривень

Дата: 09.09.2019 12:55
Кількість переглядів: 539

У січні-липні 2019 року підрозділи аудиту головного управління ДФС у Черкаській області провели 34  планові перевірки платників податків, 154 – позапланові перевірки.

За результатами контрольно-перевірочної роботи донараховано порушникам законодавства до сплати до бюджету 361,2 млн.грн.

Так, зокрема донараховано до сплати в бюджет 3,5 млн.грн. підприємству – будівельнику доріг i автострад. Проведеною перевіркою даного платника було встановлено заниження ним податку на прибуток, податку на додану вартість, недоутримання  податку на доходи під час виплати доходів підприємцям, недоплату  військового збору та порушення термінів реєстрації податкових накладних в Єдиному реєстрі податкових накладних. Данараховану суму і санкції платник перерахував в повному обсязі.

Щодо найбільш поширених порушень, виявлених перевірками аудиту, то це: проведення платниками нереальних операцій з придбання товарів або послуг, які не відбувалися (не надавалися) у обсягах, які вказані в первинних документах, в тому числі через неможливість їх реальної поставки, оскільки у постачальника немає ресурсів, необхідних для виробництва, зберігання і транспортування таких товарів; порушення порядку ведення бухгалтерського та податкового обліку; відсутність первинних документів, регістрів бухгалтерського обліку та документів, пов'язаних з обчисленням та сплатою податків і зборів, ведення яких передбачено законодавством; порушення строків розрахунків в іноземній валюті за імпортними/експортними операціями.

Загалом в Україні у січні-липні п.р. підрозділами аудиту було проведено 2,8 тис. планових перевірок платників податків, 7,5 тис.  позапланових перевірок та 2,0 тис. зустрічних звірок. Донараховано до бюджету 22,7 млрд. грн.

Прочитати про піврічні результати роботи управління аудиту головного управління ДФС у Черкаській області та огляд характерних порушень податкового законодавства, виявлених перевірками:  https://is.gd/0TkRGs


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора