Звенигородська районна державна адміністрація
Черкаська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Відбулось засідання громадської ради при райдержадміністрації

Дата: 24.10.2019 17:38
Кількість переглядів: 356

Фото без опису Сьогодні у райдержадміністрації відбулось засідання громадської ради при райдержадміністрації.

Стан медичного, соціального забезпечення, адаптації, психологічної реабілітації, професійної підготовки (перепідготовки) учасників антитерористичної операції - одне з головних та актуальних питань порядку денного. Учасники АТО, ризикуючи власним життям, стали на захист держави. Захисники  не дали війні вдертись до наших осель, ми живемо звичним життям між буднями і святами, а поряд люди, які потребують нашої допомоги.

З цього питання виступили голова Звенигородської громадської організації  «Спілка учасників бойових дій та волонтерів антитерористичної операції» Андрій Неумитий, представники управління соціального захисту райдержадміністрації Оксана Олійник, КНП «Звенигородський центр первинної медико-санітарної допомоги» Леся Мельник, директор Звенигородської районної філії Черкаського обласного центру зайнятості Леонід Микитенко.

- Потрібен час для повернення до мирного життя учасників АТО, адаптації їх до нових умов життя, - відзначила психолог Звенигородського районного центру соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді Тетяна Мірошник, яка  є  куратором по роботі з учасниками АТО, вона проводить індивідуальне соціально-психологічне консультування з учасниками АТО та їхніми дружинами. Тетяна Мірошник відзначила, що на Центри покладено завдання щодо соціальної та психологічної підтримки учасників АТО та запевнила, що працівники Центру намагаються встановити довірчі взаємини з учасниками АТО та їхніми сім'ями  і надавати необхідну їм допомогу.

Під час обговорення неодноразово у виступах звучало, що, беззаперечно, всі служби, а також жителі району повинні завжди з розумінням, повагою і  вдячністю ставитися до учасників бойових дій, щоб їхні зранені війною душі відчували розуміння і підтримку.

Окрім того, на засіданні розглянуто питання щодо формування системи забезпечення якості освіти у районі та відзначення 75-ї річниці вигнання нацистів з України.

Фото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора