Звенигородська районна державна адміністрація
Черкаська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

На Звенигородщині відзначили День Соборності України

Дата: 22.01.2020 14:17
Кількість переглядів: 476

Фото без опису

22 січня українці згадують дві фактично рівнозначні за важливістю події української історії: у 1918 році проголошення незалежності Української Народної Республіки та рівно через рік – 1919 року об’єднання українських історичних земель у результаті проголошення Акта злуки Української Народної Республіки і Західноукраїнської Народної Республіки.

В усіх куточках України це зустріли піднесено та захоплено: нарешті з’явився шанс для побудови соборної та самостійної країни. Та він, на жаль, був втрачений. Амбіції тогочасних політиків завадили їм досягти справжньої державної єдності. Єдності не у словах, а у справах.  Невдовзі УНР залишила Київ під натиском більшовиків, більшість території Галичини зайняли польські війська. Північну Буковину – румуни, а Закарпаття відійшло Чехословаччині.

Минуло більше ста років. Чи зробили ми висновки ?

А істрія вчить нас простого, але життєво важливого для України принципу: тільки разом ми сильні.

На урочистих заходах,  що відбулися 22 січня біля пам‘ятника Тарасу Шевченку з нагоди відзначення Дня Соборності України, виступили: заслужений працівник культури України, етнолог, журналіст Вадим Мицик,  настоятель УАПЦ Парафії Вознесіння Господнього отець Василь. Також в урочистостях взяли участь перший заступник голови районної державної адміністрації Дмитро Задеряка, голова районної ради Володимир Кучер, міський голова Олександр Саєнко, представники управлінь, відділів райдержадміністрації, територіальних органів виконавчої влади міністерств і відомств, підприємств, організацій, установ міста, представники громадської організації «Спілка учасників бойових дій та волонтерів антитерористичної операції»,  громадськість.

Всі присутні на заході утворили навколо пам‘ятника Тарасу Шевченку «Ланцюг єднання», який символізує возз‘єднання всіх українських земель та єднання українського народу.

Фото без описуФото без описуФото без опису

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора