Звенигородська районна державна адміністрація
Черкаська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Пам’ятка Всесвітньої організації охорони здоров’я про тимчасові рекомендації для операторів ринку, діяльність яких пов’язана з харчовими продуктами

Дата: 23.04.2020 20:45
Кількість переглядів: 618

COVID – 19: ВООЗ розробила тимчасові рекомендації щодо правил роздрібної торгівлі харчовими продуктами під час карантину

Фото без опису

     В умовах пандемії COVID-19, спричиненої вірусом SARS-CoV-2, світ перейшов на дистанційний режим існування - віддалена робота, онлайн-дискусії та зустрічі в Інтернеті стали звичайною практикою. Однак працівники харчової промисловості не мають можливості працювати з дому і зобов’язані продовжувати працювати на своїх звичних робочих місцях.

     Саме тому Всесвітня організація охорони здоров’я розробила тимчасові рекомендації для операторів ринку, діяльність яких пов’язана з харчовими продуктами.

     Враховуючи  міжнародні рекомендації та наявну інформацію про шляхи передачі COVID-19, реалізація продуктів харчування у закладах роздрібної торгівлі харчовими продуктами має здійснюватися в спосіб, що гарантує дотримання протиепідемічних вимог. Такими способами можуть бути:

  1. або  реалізація продуктів харчування  в упаковці виробника;
  2. або фасування продуктів харчування у спеціально відведеному

приміщенні, або їх відпуск безпосередньо в торгівельній залі через продавця, за умови:

  • наявність у продавця особистої медичної книжки;

використання продавцем засобів індивідуального захисту (маска, рукавички);

  • пакування продавцем продуктів харчування в індивідуальну упаковку (наприклад: одноразові поліетиленові пакети, паперові пакети, плівку, пластикові контейнери, тощо);
  • дотримання продавцем рекомендованої дистанції із покупцем;
  • забезпечення наявності і доступності для продавців засобів дезінфекції у торгівельній залі;
  1. або реалізація нефасованих продуктів харчування шляхом

самообслуговування покупцями в торгівельній залі за умови:

  • забезпечення доступу до місця (зони) торгівельного обслуговування  

     лише тих покупців, які мають одягненні засобів індивідуального  

     захисту (маска);

-   забезпечення покупців, за потреби, засобів індивідуального  

     захисту (одноразовими рукавичками);

  • забезпечення пакування покупцями продуктів харчування в індивідуальну упаковку (наприклад: одноразові поліетиленові пакети, паперові пакети, плівку, пластикові контейнери, тощо);
  • забезпечення наявності і доступності для покупців засобів дезінфекції у торгівельній залі.

 

     Заклади роздрібної торгівлі харчовими продуктами мають забезпечити контроль за дотриманням цих рекомендацій.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора