Для Food-бізнесу розроблено методичні рекомендації щодо запобігання поширенню COVID-19 на виробництві
Фахівцями Мінекономіки та Держпродспоживслужби із залученням представників бізнесу розроблено Методичні рекомендації щодо запобігання поширенню гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2, на потужностях з вирощування, утримання, забою, переробки і обігу тварин та виробництва харчових продуктів.
Відповідний документ ґрунтується на рекомендаціях ВООЗ «COVID-19 та безпека харчових продуктів: Керівництво для харчових підприємств» та покликаний надати виробникам і операторам ринку більше інформації щодо їх можливих дій в умовах поширення COVID-19.
Зокрема, Методичні рекомендації містять:
інформацію про хворобу COVID-19;
симптоми і шляхи інфікування;
гігієну, профілактичні санітарні і протиепідемічні заходи;
порядок здійснення заходів з недопущення порушень в роботі та/або тимчасового зупинення виробничих потужностей;
додаткові заходи для підтримки цілісності харчових ланцюгів і забезпечення безперебійного постачання безпечних харчових продуктів кінцевим споживачам;
зразок декларації, заповнення якої є обов’язковим для потрапляння на територію оператора потужності;
орієнтовний перелік заходів із забезпечення біологічної безпеки та інше.
Методичні рекомендації не є нормативно-правовим актом і не мають обов’язковий характер. З документом можна ознайомитися /за посиланням/.