Звенигородська районна державна адміністрація
Черкаська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Звенигородські рятувальники спільно з Товариством Червоного Хреста вчили відпочиваючих, як уникнути трагічних випадків на воді

Дата: 14.07.2020 08:41
Кількість переглядів: 491

  Фото без опису Одним із найбільш ефективних напрямків, який активно використовують рятувальники з метою попередження виникнення трагічних випадків на водних об’єктах та навчання населення правил безпеки, залишається проведення співробітниками ДСНС профілактичних рейдів місцями масового відпочинку громадян.

   Таку масштабну інформаційно-роз`яснювальну роботу було проведено Звенигородськими районними відділом Управління ДСНС України у Черкаській області та організацією Товариства Червоного Хреста України на  місцевому пляжі міста районного центру.

  На одному з прикладів було продемонстровано дії рятувальників щодо пошуку евакуації та транспортування потерпілого на берег. Важливою частиною цього заходу став медичний етап, під час якого голова районної організації Червоного Хреста Володимир Слинько  на спеціальному манекені продемонстрував основні дії щодо надання першої та реанімаційної допомоги потерпілому. Приємно, що багато людей не лише уважно дослухалися до порад, а й активно брали участь у практичному відпрацюванні невідкладної медичної допомоги, техніці непрямого масажу серця, проведення штучного дихання.

Як показав рейд багато містян непогано знають правила безпечного відпочинку, проте, як показує досвід, більшість із них у повсякденному житті часто недотримуються отриманих знань, чим наражають себе на небезпеку.

 

За інформацією Звенигородської районної організації Товариство Червоного Хреста

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора