Звенигородська районна державна адміністрація
Черкаська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Роман Боднар про «медичне» будівництво на Черкащині

Дата: 18.08.2020 16:40
Кількість переглядів: 323

Фото без опису

      Вісім сучасних приймальних відділень відкриють в області цьогоріч. На ремонти та придбання обладнання спрямують 64 млн грн. Про реалізацію цього проекту в області розповів голова Черкаської ОДА Роман Боднар у ході пресконференції.

Приймальні відділення облаштують у кожній опорній лікарні. Йдеться про Черкаську обласну, Золотоніську районну, Смілянську міську, Корсунь-Шевченківську центральну районну, Канівську багатопрофільну, Звенигородську центральну та Уманську міську.

– Реалізація проекту покликана покращити логістику доставки пацієнтів з гострими станами і зменшити час на підготовчу роботу до оперативного втручання чи інтенсивної терапії, – зауважує Роман Боднар. – Це будуть типові приймальні відділення, коди доставлятимуть пацієнтів з гострими станами або прийматимуть тих, хто звертається за допомогою самостійно. Працюватимуть цілодобово. Сюди придбають 7 комп’ютерних томографів, 7 комплектів для проведення ендоскопічних обстежень та 1 ангіограф, аби пацієнти отримували діагностику без зволікань. Крім того, завдяки спецзв’язку, лікарі зможуть підготуватися до прийому пацієнтів у той час, коли їх доставляють до відділень.

Всі тендери вже відбулися, додає очільник області. Нині ж очікується підписання договорів. Він також згадав про будівництво амбулаторій в області. До кінця року планують здати в експлуатацію всі 44 об’єкти, 6 з яких уже працюють.

Фото без опису

– Програма, що розпочиналася ще у 2017 році, завершується цьогоріч, тож ми швидкими темпами включили всі процеси, – каже Роман Боднар. – Ця програма тягнулася довго, були проблеми з проектами, фінансуванням, утім маємо закінчити розпочате. Залишок коштів, який буде, спрямуємо на придбання автомобілів. Цього року ми вже придбали 32 «Рено дастер», які передаємо в амбулаторії, адже є значний запит на автомобілі сільської медицини. Є варіант закупки житла для молодих медиків на селі.

Також цього року в області для амбулаторій придбали 144 комплекти телемедицини. У перші місяці карантину це обладнання дозволило дистанційно проводити прийом. Так, через комп’ютер фахівець вторинної чи третинної ланки може надати рекомендації, проаналізувавши показники кожного пацієнта індивідуально.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора