Звенигородська районна державна адміністрація
Черкаська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Відбулось засідання колегії райдержадміністраці

Дата: 11.12.2018 12:03
Кількість переглядів: 1280

Фото без опису

10 грудня   голова райдержадміністрації Василь Довбуш провів засідання колегії райдержадміністрації.

Щодо прогнозованих  показників районного бюджету на 2019 рік  доповіла начальник фінансового управління   райдержадміністрації  Наталя Лаврінченко.

Про стан розрахунків за оренду земельних та майнових паїв поінформував начальник управління агропромислового розвитку Юрій  Піковський. Зокрема звернув увагу, що жителі району, які є власниками земельних ділянок, станом на 1 грудня цього року передали орендарям у користування земельні паї загальною площею понад 36,348 тис. га, уклавши понад 15,4 тис. договорів оренди.

Середній розмір орендної плати за земельні паї на Звенигородщині щороку збільшується. Так, в 2018 році становить 4309,39 грн  за гектар, що на 1404,85 грн  більше від минулого року,  або 9,26 % від нормативної грошової оцінки земель, переданих в оренду. Торік на цей час середній розмір плати за орендовані земельні ділянки становив 2904,54 грн за гектар, а 2016 року – 2472,61 грн. 

Згідно даних відділу у Звенигородському районі Головного управління Держгеокадастру в Черкаській області в 2018 році  за оренду 15395 земельних паїв за оперативною інформацією нарахована орендна плата в сумі  156641,58  тис. грн, що становить 9,26 %  від грошової вартості землі (1 691 451,33 грн). Виплачено 137813,40 тис. грн, або 87,98 %,  в тому числі в грошовій формі –121161,99 тис. грн, натуроплата (зерном) – 16329,53  тис. грн, інша с/г продукція  – 321,88 тис. грн. Середня ціна 1 тонни зернових  по району при проведенні розрахунку за оренду земельних паїв становить 3590 грн, видано 4548,6 тонни.

 

Найвищий розмір ставки орендної плати за земельні паї:

  • 12 % від грошової оцінки землі у Шевченківській філії СТОВ «Агрофірма «Корсунь» с.Шевченкове (керівник Калаур Л.А.), СТОВ «Злагода» с.Кобиляки (керівник Шевченко П.М.), ТОВ «Звенигородське племпідприємство» с.Озірна (керівник Ніколенко Н.Д.), СФГ«Поліщук»  с.Чемериське (керівник Поліщук О.В.), СТОВ «Стебне» с.Михайлівка (керівник Осадчий Ю.О.), СТОВ «Мизинівське» с.Мизинівка (керівник Холоменюк Г.Ф.) , СТОВ «Агрофірма АгроРось»( керівник Яцун М.П.)
  • 11,9 % від грошової вартості землі – СТОВ «МТС –Морал» с.Озірна(керівник Романенко М.І.)
  • 11,87 % від грошової вартості землі – ФГ Терещенко А.І. с.Вільховець (керівник Терещенко А.І.)
  • 11,5 % від грошової вартості землі СТОВ «Мизинівське» с. Водяники (керівник Холоменюк Г.Ф.)
  • 10,69 % від грошової вартості землі  СТОВ «Стебне» (с. Стебне , керівник Осадчий Ю.О.),
  • 10 % від грошової вартості землі СТОВ «Гришка» с.Ризино (керівник Федорчук В.І.), СФГ «Світлана», ТОВ « ВолМін» с.Чичиркозівка (керівник Міняйло В.В.).

Орендарі району за бажанням власників земельних паїв за оренду  видають кошти. Розрахунки за оренду земельних паїв також проводяться пшеницею, кукурудзою та іншою сільськогосподарською продукцією .

Сільськогосподарські підприємства району орендують майно у власників майнових паїв. За оренду 761 майнового паю у 2018 році нарахована орендна плата в сумі – 30,27  тис. грн.  За оперативною інформацією виплачено за оренду майнових паїв в грошовій формі  30,27 тис. грн, що становить 100,0 %.

Про виконання районної цільової програми реформування системи закладів для дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, на 2018 рік доповіла начальник служби у справах дітей райдержадміністрації Людмила Притула. Вона зазначила, що районі функціонує 1 дитячий будинок сімейного типу, в якому виховується 9 дітей-вихованців; 4 прийомних сім’ї:  сім’я Довгань – 1 дитина та 1 особа з числа дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, сім’я Зарембів - 3 дитини, сім’я Милостян-Тертична - 4 дитини,  внутрішньо переміщена сім’я Желавських – 1 дитина. При створенні та довлаштуванні прийомної сім’ї, дитячого будинку сімейного типу не допускається роз’єднання родинних стосунків серед дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.

Активізується робота з розвитку та підтримки сімейних форм виховання дітей (усиновлення, опіка, піклування, дитячі будинки сімейного типу, прийомні сім’ї). Вживаються заходи, щодо забезпечення максимального влаштування дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування у сімейні форми виховання: усиновлення, опіка, піклування, прийомні сім’ї, дитячі будинки сімейного типу. Протягом 2018 року з 7 дітей, які набули статусу дитини-сироти, дитини, позбавленої батьківського піклування, 4 - влаштовано в сімейні форми виховання, 2-в державні заклади на повне державне утримання, 1 – повернута в біологічну сім’ю.

Забезпечується своєчасні  і у повному обсязі виплати державної соціальної допомоги на дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, грошового забезпечення батькам-вихователям і прийомним батькам за надання соціальних послуг у дитячих будинках сімейного типу та прийомним батькам. Станом на 01.10.2018 року соціальні допомоги виплачені в повному обсязі, заборгованості немає.

Всі діти-сироти та діти, позбавлені батьківського піклування, які навчаються в навчальних закладах району, забезпечені шкільною формою, Єдиними квитками для безоплатного проїзду в міському транспорті.

До Дня святого Миколая та новорічних свят службою у справах дітей щорічно надаються подарунки у вигляді солодощів дітям-сиротам та дітям, позбавлених батьківського піклування. 

Два рази на рік вивчаються умови проживання, утримання та навчання усиновлених дітей та дітей, які виховуються в родинах опікунів, піклувальників, прийомних сім’ях, дитячому будинку сімейного типу.

Станом на 16.11.2018 року на обліку служби перебуває 10 дітей, які перебувають в складних життєвих обставинах. Щомісячно спільно з виконкомами сільських рад проводиться обстеження умов проживання та виховання даних дітей, про що складені відповідні акти.  Протягом серпня 2018 року службою у справах дітей  проведено благодійну акцію до 1 вересня «В школу з радістю» з метою підтримки дітей пільгових категорій та дітей, які перебувають в складних життєвих обставинах. На проведення акції виділено та придбано шкільних канцелярських товарів на суму 6 тис. грн, які  вручено у вигляді подарунків до 1 вересня 80 дітям з категорійних сімей. Протягом року здійснено виїзди в 23 населених пункти району, перевірено умови проживання та виховання 160 дітей, які проживають в 51 сім’ї, з них 9 дітей, які перебувають на обліку дітей, які потрапили в складні життєві обставини. Попереджено 18 батьків про правову відповідальність за неналежне виконання батьківських обов’язків, ініційовано притягнення до відповідальності за ст.184 КУпАП 1 батька. Протягом вересня-жовтня 2018 проведено моніторинг сімей Звенигородського району та виявлено 67 кризових сімей - відповідно 155 дітей, які потребують контролю з боку виконкомів та соціальних працівників.

Також Людмила Петрівна наголосила, що в 2018 році кількість злочинів серед неповнолітніх знизилась на 75 %.

На засіданні колегії  Василь Миколайович акцентував увагу на проблемних питаннях району, закликав всіх присутніх спрямувати свою діяльність на їх розв’язання. За підсумками колегії дано відповідні доручення.

Фото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора