Звенигородська районна державна адміністрація
Черкаська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

В області преміювали активну молодь

Дата: 27.06.2019 16:11
Кількість переглядів: 514

Сімох представників молоді Черкащини відзначили обласною премією за особливі заслуги у розбудові молодіжної політики. Привітав активну молодь та вручив «преміальні» сертифікати заступник голови облдержадміністрації Костянтин Омаргалієв.

Цьогоріч на здобуття премії подали 10 заявок. Кожен з кандидатів мав значні досягнення у 2018 році та є прикладом для інших. З-поміж відзначених нині – викладачі, студенти, волонтери. Так само різниться й географія проживання нагороджених – від сіл до міст обласного значення.

– Наша активна молодь – взірець для кожного, особливо ровесників, – каже заступник голови ОДА Костянтин Омаргалієв. – Вдячний кожному за їхні ідеї та ініціативи, які вони реалізували. Завдяки молоді ми вже вирішуємо низку важливих суспільних питань. Втім, певен, залучаючи молодь активніше до цього процесу, можемо отримати більш позитивний результат, ніж очікуємо. Розмір премії – три тисячі гривень. Здавалося б, це не така велика сума, втім це є стимулом для подальшої роботи. Ми ж, зі свого боку, будемо працювати над тим, аби поступово збільшити її розмір.

Разом робить класні речі для суспільства у Смілі Катерина Хребтак. Тут вона організували школу волонтерів, де нині працюють 25 учасників. Проводять тренінги, навчання, квести, флешмоби, освітні заходи. Загалом дівчина уже 8 років займається волонтерством як у себе в місті, так і поза межами країни. Багато де подорожувала за різними програмами обміну. Один з найкрутіших проектів, у якому брала, - це порятунок слонів з дикої природи в Індії. Зараз співпрацює з «Корпусом миру» та веде просвітницьку роботу щодо ВІЛ/СНІДу.

– «Якщо ти робиш щось для себе, то це вмре разом з тобою, якщо ж для інших – воно житиме вічно» – цей вислів, який колись почув, став для мене своєрідним девізом, – процитував керівник гуртка Черкаського обласного центру туризму, краєзнавства та екскурсій учнівської молоді Роман Надточій. – Робота з молоддю, дітьми – це найвідповідальніша робота. Адже ми вкладаємо свої зусилля, знання у людей, які потім реалізуватимуть закладені в дитинстві принципи в житті. Тому це – найважливіша і найвідповідальніша робота. Адже результат – та держава, про яку мріємо і в якій нам буде приємно жити.

Цей конкурс – уже традиційний для Черкащини. Проводять його у межах обласної програми з розбудови молодіжної політики, твердить начальник управління у справах сім’ї, молоді та спорту ОДА Максим Зеленський. Кращих обирають комісійно. Втім зробити це, за його словами, складно, оскільки усі кандидати – цікаві: проектами, ініціативами, власним прикладом.

Довідково:

Серед нагороджених обласною премією:

1.Роман Надточій – керівник гуртка Черкаського обласного Центру туризму, краєзнавства і екскурсій учнівської молоді Черкаської обласної ради. Протягом 2018 року Роман долучався до організації та проведення  проектів «Андріївські вечорниці -2018», «Цикл практичних семінарів для молоді в Черкаській області на 2018 рік», «Фестиваль тімбілдінгу SUMMER CHALLENGE-2018», Всеукраїнський семінар «Кращі практики волонтерства UA-2018».

2.Катерина Хребтак – студентка Східноєвропейського університету, член громадської організації «Фонд розвитку Шевченків край». Катерина є організатором та ко-тренером в міській «Школі волонтерів», організатором в першому міському молодіжному ХАБІ «Ризикова ХАТА», яка сприяє  творчій самореалізації молоді міста, їх інтелектуальному, духовному і фізичному розвитку, підготовки до активної професійної та громадської діяльності. Вона вдало налагоджує партнерські стосунки, будує ефективну комунікацію, прикладом цього стало партнерство та реалізація спільних проектів з Білал Ямак, який є волонтером Корпусу Миру в Україні.

 

3. Катерина Чупіна – випускниця Уманського державного педагогічного університету ім. П. Тичини. Протягом останніх років була учасницею загальноміського проекту «Академія молодіжного лідера» та Всеукраїнського проекту «Молодь змінить Україну», у 2018 році обрана заступником голови молодіжної ради м. Умань.

4.Артем Верчик – член Золотоніської міської молодіжної громадської організації. активний волонтер у проведенні міських літніх таборів для дітей та молоді («Громадська школа «Відповідальність. Активність. Молодість.», «Майстерня Успіху»), які проходили влітку 2018 року за підтримки виконавчого комітету Золотоніської міської ради та спільно з волонтерами Корпусу Миру США;

 

5.Олег Кравченко – вчитель історії та правознавства Чигиринського навчально-виховного комплексу «Дошкільний навчальний заклад спеціалізована школа І-ІІІ ступенів №2». Ініціатор створення шкільного музею народознавства «Українська світлиця». Член молодіжної організації «Молодь у сучасному світі». Керівник шкільного історико-туристсько-краєзнавчого гуртка «Скіф». Розробив туристичний маршрут для учнів по Чигиринщині.

6.Євген Литвин – керівник ВІА «Філософія серця»Канівського міського будинку культури. Ініціатор проведення фольклорної експедиції селами Канівщини по вивченню весільно-обрядової творчості. Активний учасник  ГО «Благодійний Фонд «Тарасова земля», мета якої збереження
та популяризація місць пов’язаних з перебуванням Великого Кобзаря на Канівщині.

7.Олександра Вільчик – учениця 10-го класу Тернівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів Смілянської районної ради. Неодноразова переможниця районного та обласного етапів Всеукраїнської військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура»).

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора