Звенигородська районна державна адміністрація
Черкаська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Розглянуто стан готовності водних об’єктів району до купального сезону

Дата: 17.05.2018 16:50
Кількість переглядів: 1144

Фото без описуСьогодні за участю голови райдержадміністрації, першого заступника голови, заступника міського голови в районній державній адміністрації  відбулося засідання районної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. На розгляд комісії було винесено питання щодо стану готовності водних об’єктів району до купального сезону та запобігання загибелі й травмування людей на водних об’єктах.

Як свідчить статистика, з кожним роком зростає кількість загиблих на водних об’єктах України. Зазвичай, велика частина людей гине саме на внутрішніх водоймищах, де не створені елементарні умови для відпочинку населення і відсутні попереджувальні знаки. Протягом 2016 року на водоймах Звенигородського району загинуло 4 особи, з них 1 особа – в районі міського пляжу, у 2017 році випадків загибелі на водних об’єктах району не зареєстровано.

Звенигородською міською радою та сільськими радами району разом з громадськими активістами вживаються заходи щодо благоустрою прибережних територій. Проте ці заходи не вирішують питання безпеки населення.

На сьогодні на території міста та району органами місцевого самоврядування не визначено жодного місця масового відпочинку на воді та не приведено їх у відповідність до «Правил охорони життя людей на водних об’єктах України». Таким чином всі місця відпочинку на воді є стихійними та  відповідно до ст. 47 Водного кодексу України та розділу ІІ «Правил охорони життя людей на водних об’єктах України» купання на них повинно бути заборонено.

Приведення пляжу у відповідність до вимог Правил в першу чергу передбачає його водолазне обстеження, паспортизацію, створення рятувального посту та проведення постійного контролю за якістю води.

За результатами засідання Звенигородській міській та сільським радам району дано доручення в найкоротший термін визначити місця, придатні для організації пляжів, пунктів прокату плавзасобів, водних атракціонів, місць для занять водними видами спорту, любительського і спортивного рибальства. В разі визначення таких місць привести їх у відповідність до вимог «Правил охорони життя людей на водних об’єктах України». Та встановити  інформаційні щити з попередженнями в місцях, де заборонено купання, плавання на човнах, водопій тварин.

Фото без опису

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора