Звенигородська районна державна адміністрація
Черкаська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Семінар-тренінг з учасниками АТО та дружинами бійців

Дата: 03.08.2017 16:56
Кількість переглядів: 1451

Фото без описуДля збереження миру і злагоди та запобігання розлучень і конфліктів у сім’ях наших воїнів за ініціативи голови райдержадміністрації Василя Довбуша, за участю його заступника Руслана Каюка, представників Звенигородського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді  3 серпня 2017 року  військовий психолог та учасник АТО Андрій Козінчук, начальник відділу організаційно – правової та кадрової роботи Черкаського обласного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Людмила Пона провели  семінар-тренінг  для учасників АТО та дружин учасників бойових дій.

На зустрічі панувала  атмосфера відкритості і довіри. Основна мета тренінгу для учасників АТО – навчати долати наслідки психологічних травм та адаптуватись до мирного життя, щоб потім допомагати у цьому своїм побратимам.Фото без опису

Коли чоловіки йдуть на війну, кожна жінка, берегиня роду, несе на собі непосильну ношу сімейного благополуччя та часто переживає вторинну травму, що є наслідком впливу травми чоловіка на життя сім’ї. Більше того, симптоми бойової травми починають виявлятися і в дружин. Тому життєво необхідно проводити тренінги і для членів сімей  учасників АТО. У теплому та дружньому колі жінки бачили, що вони не одні в таких життєвих обставинах, почули про шляхи  вирішення тих чи інших питань, у них з’являлися сили йти далі. По закінченню тренінгу жінки, що взяли у ньому участь, вирішили створити жіноче товариство взаємодопомоги для підтримки інших дружин ветеранів.

 - До роботи із сім’ями бійців АТО необхідно залучати військових психологів та капеланів, організовувати дозвілля для сімей, дружин, дітей та самих воїнів, - зазначив Василь Миколайович. - Важлива тісна співпраця структурних підрозділів, громадських організацій у вирішенні проблем бійців АТО та їх родин.

Шановні учасники АТО та члени їх родин, якщо у Вас виникли певні труднощі, запитання або ж Ви потребуєте допомоги у вирішенні проблемної ситуації, просимо звертатися до Звенигородського районного центру соціальних служб для сім’ї , дітей та молоді за тел. 2-29-38, або за адресою проспект Шевченка 68, місто Звенигородка, Черкаської області.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора