Звенигородська районна державна адміністрація
Черкаська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Продаж фізичними особами підприємцями – платниками єдиного податку першої – третьої груп паливно-мастильних матеріалів в ємностях 20 літрів включно

Дата: 16.10.2020 08:29
Кількість переглядів: 306

Головне управління ДПС у Черкаській області повідомляє платників податків, що відповідно до п.п. 3 п.п. 291.5.1 п. 291.5 ст. 295 Податкового кодексу України від 02 грудня 2010 року № 2755–VI зі змінами та доповненнями (далі – ПКУ) не можуть бути платниками єдиного податку першої – третьої груп суб’єкти господарювання, зокрема, фізичні особи – підприємці, які здійснюють виробництво, експорт, імпорт, продаж підакцизних товарів (крім роздрібного продажу паливно-мастильних матеріалів в ємностях до 20 літрів та діяльності фізичних осіб, пов’язаної з роздрібним продажем пива, сидру, пері (без додання спирту) та столових вин).

 

Враховуючи вищезазначене, не мають права фізичні особи – підприємці – платники єдиного податку першої – третьої груп здійснювати роздрібний продаж паливно-мастильних матеріалів в ємностях місткістю 20 літрів та більше, а також оптовий продаж таких товарів незалежно від об’єму тари.

 

Такі платники мають право здійснювати виключно роздрібний продаж паливно-мастильних матеріалів в ємностях до 20 літрів.

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора