Звенигородська районна державна адміністрація
Черкаська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Легалізація занятості – вимога сьогодення

Дата: 22.10.2020 14:49
Кількість переглядів: 277

Фото без опису

Фахівцями Звенигородської районної філії Черкаського обласного центру зайнятості спільно з інспектором Управління Держпраці проводиться інформаційна робота з роботодавцями щодо легалізації трудових відносин.

Так, на минулому тижні було організовано та проведено дві онлайн -  конференції з роботодавцями району щодо неприпустимості допуску до роботи працівників без оформлення трудових відносин. Вже вкотре доводимо до роботодавців нашого району інформацію про  чинне законодавство, яке передбачає адміністративну та фінансову відповідальність за порушення законодавства про працю в частині оформлення трудових відносин із найманими працівниками:

  • кримінальна відповідальність – штраф від 34 до 85 тис.грн., позбавлення права займати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до п’яти років, виправні роботи на строк до двох років, арешт до 6 місяців;
  • адміністративна відповідальність – штраф від 8,5 до 34 тис.грн;
  •  фінансова відповідальність – штраф від 4720 грн. до 141690 грн.

 

Пам’ятайте! Незадекларована праця не захищає від штрафу!

Інспектор праці може прийти без попередження в будь-який час. Інспектор має показати службове посвідчення, а також, за вимогою, копію направлення на проведення інспекційного відвідування.

Перевірка може проходити на місці або дистанційно. Максимальний термін перевірки – 10 днів.

З вересня поточного року проводяться інспекційні заходи у роботодавців, які мають найвищий ризик застосування не задекларованої праці. Це суб’єкти, у яких обсяг наданих послуг (виконаних робіт) не відповідає фактичній чисельності найманих працівників.

Вкотре закликаємо роботодавців працювати у правовому полі та дотримуватись трудового законодавства!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора