Звенигородська районна державна адміністрація
Черкаська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

На Звенигородщині відкрили нову амбулаторію загальної практики сімейної медицини

Дата: 05.11.2020 18:33
Кількість переглядів: 440

5 листопада у селі Юрківка відкрили нову амбулаторію  загальної практики сімейної медицини. На урочисте відкриття завітали голова Черкаської ОДА Сергій Сергійчук, заступниця голови Черкаської ОДА Лариса Кошова, заступник голови Звенигородської райдержадміністрації Юрій Піковський, місцеве керівництво та жителі села.

Новозбудований медичний заклад звели на місці старого приміщення ФАПу. Роботи з будівництва оздоровчо-охоронного закладу йшли протягом двох років. На будівництво амбулаторії витратили майже 9 млн. грн. Левова частка коштів (7,5 млн грн) – субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на здійснення заходів, спрямованих на розвиток системи охорони здоров’я у сільській місцевості, а також за рахунок субвенції з місцевих бюджетів на співфінансування інвестиційних проектів (865 тис грн).

Виконання значного обсягу робіт організовано Юрківською сільською радою. За кошти Юрківської сільської ради та силами громади села проведено будівництво зовнішніх мереж каналізації,  водопроводу та дворової вбиральні,   знесено аварійну господарську будівлю та проведено благоустрій території.

Відтепер ця амбулаторія буде обслуговувати жителів населених пунктів не лише с. Юрківка, а й сусідніх сіл – Чичиркозівки та Стецівки, а це понад 5 тисяч осіб. Нині у амбулаторії уже працюють педіатр, сімейний лікар та молодший медичний персонал.

– Віднині медичні послуги у сільській місцевості будуть не менш якісні, ніж у районному центрі. Це повноцінна діагностика та надання первинної допомоги. А телемедичне обладнання дозволить консультуватися із провідними вузькопрофільними фахівцями області,  наголосив голова Черкаської ОДА Сергій Сергійчук.

Водночас заступник голови Звенигородської РДА Юрій Піковський наголосив на важливості соціального захисту населення та доступної якісної медицини. Також – висловив подяку усім, хто долучився до зведення цього об`єкта.

– Такий результат став можливим завдяки спільним зусиллям керівництва держави, також – органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування, медичних працівників, проектувальників, будівельної організації. Усі ці люди працювали задля реалізації масштабної програми із реформування сільської медицини, – зазначив Юрій Піковський.

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора