Звенигородська районна державна адміністрація
Черкаська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Сергій Сергійчук про епідситуацію в області 19 листопада

Дата: 19.11.2020 10:50
Кількість переглядів: 295

Фото без опису

+726 нових випадків COVID-19 зафіксували на Черкащині за останню добу, 19 листопада. Про це інформує очільник Черкащини Сергій Сергійчук.

Загалом із початку карантину виявили 15758 лабораторно підтверджених випадків коронавірусу.

За останню добу вилікувалося 652 людей. Загалом одужали 12197 жителів Черкащини за весь час пандемії.

Черкащина втратила 140 людей від COVID-19. За останню добу померли шість людей.

73-річна жінка з Кам’янки. Мала хвороби серця.

54-річний чоловік з Золотоноші. Мав зворобу серця.

64-річна жінка з Драбівського району. Хворіла на цукровий діабет.

77-річна жінка з Черкас. Мала хворобу серця.

36-річний чоловік з Чорнобаївського району. Мав синдром виснаження.

71-річний чоловік з Ватутіного. Мав хвороби серця.

В області 19 закладів визначені для надання допомоги хворим на COVID-19. Всього в закладах розгорнуто 941 ліжко. Їх заповненість сягає 68,7%.

Під амбулаторним наглядом лікарів перебувають 2825 пацієнтів. 456 хворих на covid-19 отримують стаціонарне лікування. Крім того, у стаціонарах перебуває ще 180 людей з підозрою.

Міністерство охорони здоров’я України закликає громадян та мандрівників дотримуватись звичайних заходів обережності:

  • часто мийте руки або обробляйте дезінфікуючими засобами;
  • під час кашлю та чхання прикривайте рот і ніс паперовою хустинкою. Використану хустку варто негайно викинути та помити руки;
  • уникайте тісного контакту з усіма, хто має гарячку та кашель;
  • якщо маєте підвищену температуру тіла, кашель й утруднене дихання, якнайшвидше зверніться до лікаря та повідомте йому попередньою історією подорожей;
  • відвідуючи живі ринки в районах, в яких зараз фіксуються випадки нового коронавірусу, уникайте контакту з живими тваринами та поверхнями, які контактують з тваринами;
  • не споживайте сирих чи недостатньо термічно оброблених продуктів тваринного походження. Із сирим м’ясом, молоком тощо слід поводитися обережно.

« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора