Звенигородська районна державна адміністрація
Черкаська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

На Черкащині – висока інтенсивність захворюваності на грип та ГРВІ

Дата: 01.12.2020 14:55
Кількість переглядів: 195

Фото без опису

З початку епідсезону в області перехворіли на грип та ГРВІ понад 49 тисяч осіб. З них 1451 особу – госпіталізували. Лише за останній тиждень захворіли 7086 осіб. Дотримуватися основних карантинних правил та зробити щеплення від грипу закликала жителів області головна санітарна лікарка Черкащини Людмила Кравченко.

З числа захворілих – 1991 дитина віком до 17 років. Втім найчастіше хворіють на вірусні хвороби діти віком 5-14 років. Госпіталізували 184 осіб. Найбільше госпіталізованих віком 30-64 роки.

– За останній тиждень щепилися проти грипу 267 осіб, зокрема з групи епідемічного ризику 64 особи та 41 працівник мед закладів, – розповіла Людмила Кравченко. – Враховуючи погіршення епідемічної ситуації з COVID-19 та гострих респіраторних захворювань, наголошую вкотре, що дотримання основних карантинних заходів є основною профілактикою інфекційних захворювань. Бережіть себе та своїх рідних!

Вона додала, що нині на Черкащині, як і на Херсонщині, інтенсивних показник захворюваності перевищив епідемічний поріг на 38,9% та 30,8% відповідно. Це свідчить про високий рівень інтенсивності захворюваності. Водночас головна санітарна лікарка області закликала доросле населення не нехтувати щепленнями від інших інфекційних хвороб таких як дифтерія, кір чи паротит.

Детальніше - у відео.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора