Звенигородська районна державна адміністрація
Черкаська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

У Фонді відсутні затримки із фінансування лікарняних, оплата здійснюється вчасно та в повному обсязі

Дата: 07.12.2020 10:23
Кількість переглядів: 167

У зв’язку із заявою одного зі спікерів у програмі «Право на владу» на телеканалі «1+1» щодо затримок фінансування лікарняних українським працівникам офіційно заявляємо, що Фондом соціального страхування України здійснюється фінансування матеріального забезпечення, у тому числі допомог за листками непрацездатності і по вагітності та пологах, в оперативному режимі із випередженням встановлених законодавством термінів. На сьогоднішній день у Фонді відсутні затримки з фінансування за усіма статтями видатків.

 

Станом на 27.11.2020, ФССУ профінансував надання матеріального забезпечення за заявами-розрахунками, поданими роботодавцями по 23 листопада включно.

Нагадаємо, відповідно до Закону України «Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування» робочі органи Фонду здійснюють фінансування страхувальників для виплати ними матеріального забезпечення своїм працівникам протягом десяти робочих днів після надходження від роботодавця заяви до Фонду.

Звертаємось до окремих осіб, а також засобів масової інформації з проханням не нехтувати необхідністю здійснення фактчекінгу і не розповсюджувати недостовірну інформацію.

Зазначаємо, аби отримати допомогу від Фонду працівник має передати своєму роботодавцю листок непрацездатності, на підставі якого здійснюється формування заяви-розрахунку.

Слідкувати за станом усіх виплат від ФССУ застраховані особи можуть у телеграм-каналі https://t.me/socialfund, де в оперативному режимі оновлюється інформація про здійснене фінансування за тегом #фінансування_оперативно.

 

Звертаємо увагу, Фонд здійснює перерахування коштів для виплати допомог працівникам на рахунок страхувальника (роботодавця), який має здійснити виплату у найближчий після дня призначення допомоги строк, установлений для виплати заробітної плати, або одразу після отримання коштів від ФССУ.

 

Дізнатись, чи вже перераховано кошти роботодавцю, застраховані особи можуть з щоденної звітності Фонду про стан фінансування страхувальників у телеграм-каналі https://t.me/socialfund за тегом #фінансування_страхувальників.

 

 

Пресслужба виконавчої дирекції
Фонду соціального страхування України

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора