Звенигородська районна державна адміністрація
Черкаська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

На Звенигородщині вшанували пам'ять Героїв Небесної Сотні

Дата: 19.02.2021 09:47
Кількість переглядів: 306

Фото без опису

20 лютого — День Героїв Небесної Сотні  — пам'ятний день, що відзначається в Україні на вшанування подвигу учасників Революції гідності та увічнення пам'яті Героїв Небесної Сотні.

Сьогодні, 19 лютого, у м. Звенигородка за участю заступника голови Звенигородської районної державної адміністрації Юрія Піковського, міського голови Олександра Саєнка, першого заступника міського голови Валерія Маренича, секретаря  міської ради – Володимира Низенка, голови районної ради Сергія Струка, а також депутатів міської ради відбулася урочиста церемонія покладання квітів Фото без описудо пам’ятного знаку загиблим борцям за незалежність України з нагоди вшанування пам'яті Героїв Небесної Сотні.

Учасники зібрання хвилиною мовчання вшанували пам'ять Героїв Небесної Сотні, а також військовослужбовців та добровольців, які загинули на сході України, мирних жителів, усіх, хто поклав життя за незалежність і свободу України.

 

Фото без опису «Небесна Сотня»  — прийнята в Україні збірна назва загиблих 107 протестувальників, які мали безпосередній стосунок до ідеї та акції Євромайдану (Революції Гідності) у грудні 2013 — лютому 2014 року. 21 лютого 2014 року офіційна влада України юридично визнала жертвами загиблих мітингувальників Майдану. Цього дня на Майдані відбулося прощання із загиблими повстанцями, яких у жалобних промовах назвали «Небесною сотнею». Подвиг Героїв Небесної Сотні надихнув на боротьбу з російською агресією сотні тисяч українців. І ми схиляємо голови, віддаючи глибоку шану всім, хто поклав своє життя за свободу рідної землі. Вічна пам’ять і слава Героям! Вони не вмирають, а навічно залишаються нашою славою та небесними захисниками України!

Слава Україні!

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора