Звенигородська районна державна адміністрація
Черкаська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

207-ма річниця з дня народження Тараса Шевченка: на Звенигородщині вшанували пам’ять Кобзаря

Дата: 09.03.2021 14:23
Кількість переглядів: 680

У вівторок, 9 березня, на Звенигородщині відбулися заходи з нагоди 207-ої річниці з дня народження земляка та видатного українського поета й художника.

На малій Батьківщині Кобзаря вшанували пам'ять Тараса Шевченка  перший заступник голови обласної ради Роман Сущенко, начальниця Управління культури та охорони культурної спадщини Черкаської ОДА Людмила Фіть, заступник голови Звенигородської районної державної адміністрації Юрій Піковський, перший заступник Звенигородського міського голови Валерій Маренич, секретар Звенигородської міської ради Володимир Низенко,  голова Звенигородської районної ради Сергій Струк, депутати районної та міської рад, а також гості та жителі громади.

Покладання квітів до пам’ятників Тарасу Григоровичу Шевченку, могил матері та батька поета відбулися у селах Моринці та Шевченкове, що на Звенигородщині.

- У ХХІ столітті Тараса Шевченка називають українським пророком, слово його, як цілюще джерело невичерпної мудрості і сьогодні втішає, рятує і надихає багатьох боротися за власну свободу, рідну мову, спокій і красу рідної землі. Минатимуть роки, спливатимуть віки, а Тарас Шевченко залишатиметься у пам’яті нащадків, бо є й буде Україна і народ український, - наголосив Юрій Піковський.

Під час заходів звучали твори Тараса Шевченка.

Також, 9 березня з нагоди 207-ої річниці з дня народження Тараса Шевченка відбулося відкриття персональних виставок «Кетягом червоної калини, соняхом край отчого вікна, Не вмирає слава України» Людмили Власенко у с. Моринці та «Мені тут стріти вічність вийшло, - До неї серцем прихилюсь»  Василя Гелетка у с. Шевченкове.

 

Виставки діятимуть з 9 березня до 9 квітня 2021 року в Моринському музейному комплексі  та у фойє літературно-меморіального музею Тараса Шевченка в селі Шевченкове відповідно.

Заходи відбулися з дотриманням карантинних обмежень.

 

 

 

 

 

 

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора