Звенигородська районна державна адміністрація
Черкаська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

В області потеплішає наприкінці тижня

Дата: 22.03.2021 15:25
Кількість переглядів: 186

Фото без описуЗа народним календарем сьогодні свято 40 святих – останнє похолодання та «сорок лопат снігу». За багаторічними даними, 22 березня погода на Черкащині була різною: найхолодніше було у 1997 з мінімальною температурою 13,7º морозу. Найтепліше – у 2014 з максимальною температурою 19,5º тепла.

За прогнозом, відзначає начальник обласного гідрометцентру Віталій Постригань, у першій половині цього тижня погоду Черкащини формуватиме холодна частина циклону, з півдня в яку «затягуватимуться» повітряні маси з північних широт. переважатиме прохолодна, вітряна та волога погода. Температура вночі 3-5º морозу, вдень 2-4º тепла. Опади, в залежності від температури, очікуються у різних фазах: сніг, мокрий сніг та дощ.

У п’ятницю до нашого регіону надійде тепло з атлантики. Погода стане більш сонячною, сухою та теплою. Температура вночі близько 0º, вдень 7-12º тепла.

За такої погоди, в останній п’ятиденці березня створяться сприятливі умови для повноцінного відновлення вегетації та початку весняної сівби. Строки посівної кампанії будуть стислими.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора