Звенигородська районна державна адміністрація
Черкаська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

На Звенигородщині запрацювала нова сучасна амбулаторія загальної практики сімейної медицини

Дата: 09.04.2021 13:13
Кількість переглядів: 722

Фото без опису

9 квітня відкрили новозбудовану амбулаторію загальної практики сімейної медицини у селі Вербівка Звенигородського району. На заході були присутні голова Черкаської ОДА Олександр Скічко, народний депутат  України Андрій Стріхарський, заступник голови Звенигородської районної державної адміністрації Юрій Піковський, голова Звенигородської районної ради Сергій Струк, а також – керівництво та жителі громади.

Фото без опису

Голова Черкаської ОДА Олександр Скічко наголосив: загалом в області реформа сільської медицини передбачає будівництво 49 сучасних медичних амбулаторій для створення спроможних мереж первинної медичної допомоги у сільській місцевості.

«Надзвичайно приємно, що проекти, які були заплановані, нарешті втілюються в життя.  Програму із реформуванням сільських амбулаторій започаткували ще три роки тому. Але  реально будувати і вводити в експлуатацію – почали з минулого року. Нині ми маємо реальний результат . За допомогою програми Президента «Велике будівництво» відкриваємо амбулаторію сьогодні у цій громаді», – наголосив керманич області.

Будівництво амбулаторії загальної практики сімейної медицини за кошти субвенції державного бюджету у співфінансуванні з місцевим бюджетом стартувало в 2019 році. Нині медичний заклад надає допомогу понад 1200 жителям Вільшанської сільської громади. У амбулаторії працює 6 працівників: лікар загальної практики-сімейний лікар, дві медичні сестри, одна молодша медична сестра, водій і працівник з обслуговування амбулаторії. Також функціонує денний стаціонар на три ліжка.

Медичний заклад запрацював тиждень тому.

«Тут ми маємо все необхідне для сільської медицини. Я щиро вдячна, що на нас звернули увагу. Адже тепер тут приємно працювати, а пацієнтам – жителям громади – комфортно отримувати медичні послуги», – зазначила завідувачка Вербівської амбулаторії загальної практики сімейної медицини Тамара Тупота.

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора