Звенигородська районна державна адміністрація
Черкаська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Ми закладаємо фундамент цифрової трансформації регіональними діджитал-проектами, – Олександр Скічко

Дата: 20.05.2021 12:58
Кількість переглядів: 139

Цифрові трансформаційні проекти є фундаментом майбутніх змін у діджитал-середовищі всієї країни. На цьому наголосив очільник Черкащини під час виступу на Всеукраїнському форумі “Україна 30. Цифровізація”. 

Детальніше - на відео

Нині Україна робить значні кроки з переходу в онлайн. Передовиком та ініціатором змін є Мінцифри України. Закладаються основи цифровізації (зведення в одну базу реєстрів, переведення всіх можливих державних послуг в онлайн), впроваджується цифрова грамотність, еалізуються цифрові продукти. Втім, за словами очільника області, важилвою є трансформація саме на місцях.

– На сьогодні лише закладаються основи майбутнього фундаменту базового розвитку цифрової трансформації в регіонах, – зазначив у своєму виступі Олександр Скічко. – Хтось попереду, хтось – відстає, але стометрівку ще не здолав жоден з регіонів. Важливо, щоб у цьому процесі розвивалися два процеси паралельно: розвиток інтернету, зокрема додатків на зразок “Дії”, електронних реєстрів та реалізація проектів на регіональному рівні, аби люди відчували ці кроки вперед. Адже зараз ми стикаємося з тим, що люди, особливо старшого покоління, які працюють в громадах, не вірять, що цифрова трансформація може відбутися. Черкащина теж намагається бути першою в цифровій трансформації. На тепер маємо декілька діджитал-проектів, які хочемо реалізувати в регіоні.

Зокрема, це телемедицина, упровадження електронного документообігу в громадах, проект “Єдина школа”, трекерування громадського транспорту по області.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора