Звенигородська районна державна адміністрація
Черкаська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Модель здорової школи – складова програми Президента «Здорова Україна»

Дата: 23.06.2021 08:29
Кількість переглядів: 132

Однією зі складових програми Президента «Здорова Україна» є модель здорової школи. Про це сьогодні, 22 червня 2021 року, заявив Президент України Володимир Зеленський під час Всеукраїнського форуму «Україна 30. Здорова Україна».

«Здоровий та активний спосіб життя має бути в тренді, має стати якщо не національною ідеєю, то принаймні невід’ємною частиною нашої ментальності та стилю життя всього нашого суспільства. Ми багато місяців вели масштабну роботу й сьогодні презентуємо перші результати. Ми починаємо загальнонаціональну програму Президента – “Здорова Україна”. Вона розроблена багатьма фахівцями, Офісом Президента України спільно з трьома міністерствами: охорони здоров’я, молоді та спорту, освіти і науки, а також за участю багатьох експертів з різних галузей», – заявив Володимир Зеленський.

Президент зауважив, що здоров’я має починатися з дитинства, тому перша складова програми – це модель здорової школи. Модель включає вісім компонентів задля зміцнення здоров’я та імунітету учнів з усіх шкіл по всій території країни:

· освітній простір;

· освіту в галузі здоров’я та безпеки;

· фізичну культуру та рухову активність;

· здорове харчування;

· медичну службу;

· психологічну службу;

· підготовку і здоров’я вчителів;

· залучення сім’ї та громади.

Заступник Міністра освіти і науки Віра Рогова під час форуму наголосила на важливості реформи шкільного харчування у контексті моделі здорової школи.

«Триває великомасштабна реформа харчування за сприяння Першої леді Олени Зеленської. На жаль, 30 років ніхто не помічав цієї проблеми, хоча всі знали, що обладнання несучасне і харчування неякісне. За минулий рік оновилися 1809 шкіл, які мають сучасне обладнання і підготували кухарів. Ми дякуємо Міністерству охорони здоров’я, міжнародним партнерам, які розробили сучасний регламент, нові норми харчування та нове меню», – розповіла Віра Рогова.

Також передбачено, що у перервах відбуватиметься фізична активність для дітей під час всіх уроків, не лише під час уроків фізичного виховання. Це, зокрема, вже визначено Державним стандартом базової середньої освіти та модельними навчальними програмами, які розробляються на його основі.

Нагадаємо, під час Всеукраїнського форуму «Україна 30. Освіта і наука» було наголошено, що реформа шкільного харчування та розвиток інклюзивної освіти є одними зі стратегічних цілей МОН.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора