Звенигородська районна державна адміністрація
Черкаська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

ЗАЗИРНІТЬ В ПЕНСІЙНЕ МАЙБУТНЄ

Дата: 29.09.2022 12:16
Кількість переглядів: 171

 

Особливості виплати пенсій мобілізованим військовим у разі ...

Бажаєте знати, яким може бути розмір вашої майбутньої пенсії? Заходьте на веб-портал Пенсійного фонду України та знаходьте пенсійний калькулятор! Він все розрахує в онлайн-режимі.

Ця електронна послуга від ПФУ допомагає прогнозувати розмір майбутньої пенсії, виходячи з наявних даних. Нею можуть користуватися і ті, хто незабаром виходить на пенсію, і ті, кому просто цікаво зазирнути у своє пенсійне майбутнє.

Завдяки калькулятору можна підсумувати трудову діяльність та ознайомитися з власною пенсійною перспективою.

Зазначимо, що «Пенсійний калькулятор» розраховує умовний розмір пенсії. Він враховує рівень зарплати на момент розрахунку та при цьому припускає, що весь наступний час до виходу на пенсію людина працюватиме офіційно. А от наявний страховий стаж на момент підрахунку цей ресурс порахує максимально точно. Ще він допоможе, з урахуванням набутого стажу, визначити ймовірний вік виходу на пенсію (у 60, 63 чи 65 років).

Як в кілька кліків дізнатися розмір майбутньої пенсії:

зареєструватись на веб-порталі електронних послуг Пенсійного фонду України (portal.pfu.gov.ua) за допомогою кваліфікованого електронного підпису;

обрати алгоритм розрахунку пенсії – як за введеними даними, так і враховуючи стаж, що буде набуто на дату настання пенсійного віку;

актуалізувати дані щодо трудової діяльності – доповнити періоди трудової діяльності з визначенням заробітної плати та відредагувати (за потреби) суми щомісячного заробітку;

виконати розрахунок пенсії, натиснувши кнопку «Зберегти та розрахувати»;

переглянути дані щодо розміру майбутньої пенсії з урахуванням страхового стажу на дату розрахунку, а також протокол розрахунку.

Якщо «Пенсійний калькулятор» «не бачить» якісь періоди вашої трудової «біографії» – не поспішайте витрачати час на відвідування відділу обслуговування громадян. Спробуйте в автоматичному режимі вирішити проблему. Сервіс дозволяє ввести вручну відсутні періоди трудової діяльності. Зокрема, доступна функція «Очистити та оновити за даними ПФУ». У разі, якщо інформація про період роботи відсутня, її можна додати за допомогою кнопки «Додати період» і потім натиснути «Зберегти та розрахувати».


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора