Звенигородська районна державна адміністрація
Черкаська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Яким чином заповнюється інформація щодо дозвільного документа у колонці 4.4 «Строк дії» додатка 4 прим. 1 «Розрахунок з рентної плати за користування радіочастотним ресурсом України» до податкової декларації з рентної плати, якщо суб’єкт господарюван

Дата: 02.05.2023 08:34
Кількість переглядів: 58

Фото без опису

Відповідно до п.п. 254.5.3 п. 254.5 ст. 254 Податкового кодексу України від 02 грудня 2010 року № 2755-VІ із змінами та доповненнями (далі – ПКУ) платники рентної плати, яким надано право користуватися радіочастотним ресурсом України на підставі ліцензій на користування радіочастотним ресурсом України (далі – Ліцензія), сплачують рентну плату за користування радіочастотним ресурсом України починаючи з дати видачі Ліцензії.

У разі продовження терміну дії Ліцензії рентна плата сплачується з початку терміну дії продовженої Ліцензії.

Інші платники рентної плати сплачують рентну плату починаючи з дати видачі дозволу на експлуатацію радіоелектронних засобів та випромінювальних пристроїв (далі – Дозвіл). Сплата рентної плати здійснюється платниками рентної плати з дати видачі першого Дозволу в даній смузі радіочастот у відповідному регіоні незалежно від загальної кількості Дозволів, наданих платнику рентної плати в такій смузі радіочастот у певному регіоні, крім випадків, коли наступні Дозволи, видані на пристрої, потужність яких передбачає застосування іншої, ніж у попередніх Дозволах, ставки рентної плати.

Базовий податковий (звітний) період, зокрема для рентної плати за користування радіочастотним ресурсом України дорівнює календарному місяцю (п. 257.1 ст. 257 ПКУ).

Пунктом 8 прим. 1 розд. ХІХ «Прикінцеві та перехідні положення» Закону України від 16 грудня 2020 року № 1089-IX «Про електронні комунікації» встановлено, що строк дії чинних Ліцензій та діючих Дозволів автоматично продовжується на період дії воєнного стану в Україні або окремих її місцевостях, введеного відповідно до Закону України «Про правовий режим воєнного стану», та протягом шести місяців після його припинення чи скасування.

Форма податкової декларації з рентної плати затверджена наказом Міністерства фінансів України від 17.08.2015 № 719 зі змінами та доповненнями (далі – Декларація).

Невід’ємною частиною Декларації є додатки. Відповідний тип додатка забезпечує обчислення податкового зобов’язання за відповідним видом об’єкта оподаткування. Зокрема, розрахунок з рентної плати за користування радіочастотним ресурсом України здійснюється у додатку 4 прим. 1 до Декларації (далі – Додаток).

Якщо в період воєнного стану закінчився термін дії Ліцензії або Дозволу, то суб’єкт господарювання, який продовжує здійснювати користування радіочастотним ресурсом України, у колонці 4.4 «Строк дії» Додатка до Декларації зазначає дату останнього дня звітного місяця за який подається Декларація (у такому форматі: дд.мм.рррр, де: дд – число місяця, мм – місяць, рррр – рік), оскільки термін дії дозвільного документа продовжується на період воєнного стану.

За інформацією загальнодоступного інформаційно-довідкового ресурсу.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

18002, м. Черкаси, вул. Хрещатик,235                                           e-mail: ck.zmi@tax.gov.ua

тел.(0472) 33-91-34                                                                           https://ck.tax.gov.ua/

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора