Звенигородська районна державна адміністрація
Черкаська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Керівництво Звенигородської громади та місцева служба зайнятості відвідали одне з місць компактного проживання вимушених переселенців в селі Гусакове Звенигородської громади

Дата: 22.06.2023 13:48
Кількість переглядів: 206

Керівництво Звенигородської громади та місцева служба зайнятості візьме на себе фінансові зобов’язання щодо організації тимчасової зайнятості вимушено переміщених осіб, які нині проживають на території громади.

Про це стало відомо після зустрічі заступниці міського голови Оксани Бугаєнко та керівника Звенигородської філії Черкаського обласного центру зайнятості Андрія Федоренка. Учора вони відвідали одне з місць компактного проживання вимушених переселенців в селі Гусакове Звенигородської громади. Тут, -  поруч зі звичайними побутовими  питаннями, які поступово вирішує міська рада, гостро постало питання працевлаштування.

У ході зустрічі Андрій Федоренко ознайомив присутніх з послугами, які служба зайнятості пропонує вимушеним переселенцям, умовами реєстрації та отримання допомоги по безробіттю, актуальними вакансіями, можливостями проходження професійного навчання. Між тим, учасники зустрічі дізналися про переваги отримання ваучера на навчання, грантові програми щодо  започаткування бізнесу та компенсаційні виплати роботодавцям за працевлаштування вимушено переміщених осіб.

Ознайомившись з потребами та запитами людей, керівництво Звенигородської міської ради та служби зайнятості запланувало проведення оплачуваних громадських робіт на умовах співфінансування  із залученням жителів  Гусаківського шелтеру.

Взяти участь у таких видах робіт можна буде за умови реєстрації вимушено переміщених осіб  в службі зайнятості як безробітні, починаючи з 1 липня 2023 року.  Зазвичай, це роботи пов’язані з вирубкою дерев для формування окопів, допоміжні роботи під час збору,фасування,складання та розвантаження гуманітарної допомоги, надання соціальних послуг особам які постраждали внаслідок збройної агресії російської федерації проти України у період дії режиму воєнного стану в тому числі внутрішньо переміщеним особам.

Всі деталі можна дізнатися за телефоном +380938596756, або ж звернувшись до Звенигородської філії Черкаського ОЦЗ за адресою м.Звенигородка,вул.Кримського ,46а.IMG-36b9fcdf36fb71873171b488002e328e-V.jpg20230621_111600.jpg

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора