Звенигородська районна державна адміністрація
Черкаська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

На Звенигородщині незабаром розпочне роботу реабілітаційне відділення та палати для апалічних пацієнтів КНП ,,Звенигородська багатопрофільна лікарня інтенсивного лікування” Звенигородської міської ради

Дата: 02.07.2024 14:47
Кількість переглядів: 88

Відповідно до п.6 постанови Кабінету Міністрів України від 28.02.2023 №174 ,,Деякі питання організації спроможної мережі закладів охорони здоров’я“ та відповідно до протоколу засідання Робочої групи з питань погодження пропозицій щодо визначення спроможної мережі закладів охорони здоров’я від 19.06.2023 № 9, територіальним громадам Звенигородського району було запропоновано зберегти комунальний заклад охорони здоров’я, як кластерний заклад охорони здоров’я КНП „Звенигородська багатопрофільна лікарня інтенсивного лікування“ Звенигордської міської ради Звенигородського району Черкаської області.

Розпорядженням Черкаської обласної військової адміністрації від 22.11.2023 №708 ,,Про затвердження Спроможної мережі закладів охорони здоров’я Черкаського госпітального округу та Плану розвитку Черкаського госпітального округу на 2023-2025 року”, Комунальне некомерційне підприємство ,,Звенигородська багатопрофільна лікарня інтенсивного лікування” Звенигородської міської ради Звенигородського району Черкаської області визначено кластерним закладом охорони здоров’я у Черкаському окрузі.

За підсумками обласного засідання Конгресу місцевих та регіональних влад при Президентові України від 05.10.2023, на виконання доручення начальника Черкаської обласної військової адміністрації від 09.10.2023 № 21-Д, КНП ,,Звенигородська багатопрофільна лікарня інтенсивного лікування” Звенигородської міської ради Звенигородського району Черкаської області було підготовлено план розвитку реабілітаційного відділення та палат для апалічних пацієнтів Комунального некомерційного підприємства ,,Звенигородська багатопрофільна лікарня інтенсивного лікування” Звенигородської міської ради Звенигородського району Черкаської області на 30 ліжок та узгоджено відповідний план з Управлінням охорони здоров’я Черкаської обласної державної адміністрації.

Даний план було затверджено рішенням виконавчого комітету Звенигородської міської ради від 23.10.2023 №383 ,,Про затвердження плану розвитку реабілітаційного відділення та палат для апалічних пацієнтів КНП ,,Звенигородська багатопрофільна лікарня інтенсивного лікування” Звенигородської міської ради на 2023-2024 роки”.

На виконання плану розвитку реабілітаційного відділення та палат для апалічних пацієнтів КНП ,,Звенигородська БЛІЛ”, було виділено приміщення для реабілітаційного відділення та палат для апалічних пацієнтів на третьому поверсі акушерсько-гінекологічного корпусу.

КНП „Звенигородська багатопрофільна лікарня інтенсивного лікування“ шляхом тендерної процедури заключено договір на виготовлення проєктно - кошторисної документації 12.10.2023 року з ФОП Горбачовою Валентиною Сергіївною, за результатом якої кошторисна вартість становить 12583,656 тис. грн.

20 грудня 2023 року замовником був укладений договір на проведення експертизи кошторисної частини проєкту, згідно якої кошторисну вартість зменшено до 12310,764 тис. грн.

На основі цих документів проведено тендер на відкриті торги по капітальному ремонту приміщень реабілітаційного відділення, за результатами якого визначено переможцем ТОВ ,,Гарантбуд 2020”. Даний учасник відповідає всім кваліфікаційним вимогам, прописаним в тендердій документації, а також визначив і заявив про виконання робіт, вказаних у проектно-кошторисній документації, в сумі 9 445, 038 тис. грн.

Звенигородська районна військова адміністрація Черкаської області неодноразово зверталася до голів сільських, селищних, міських рад територіальних громад Звенигородського району взяти участь у співфінансуванні видатків по облаштуванню реабілітаційного відділення та палат для відновлювального лікування учасників бойових дій та осіб з апалічним синдромом в КНП „Звенигородська багатопрофільна лікарня інтенсивного лікування“.

Станом на 20 червня 2024 року, по об’єкту капітальний ремонт приміщень 3 поверху для створення умов для лікування, відновлення та реабілітації осіб в КНП ,,Звенигородська БЛІЛ” по вул. Героїв Небесної Сотні, 79-В в м. Звенигородка Черкаської області завершено.

Було освоєно 89% коштів.

На даний час закуплено 30 функціональних ліжок.

Оголошено тендер на закупівлю меблів.

Додатково повідомляємо, що після завершення всіх необхідних робіт у реабілітаційному відділені та палатах для відновлювального лікування учасників бойових дій та осіб з апалічним синдромом, в КНП „Звенигородська багатопрофільна лікарня інтенсивного лікування“ будуть надаватися послуги з реабілітації відповідних осіб (психологічна допомога, фізична терапія та лікувальна фізкультура).

Проблемним питанням у виконанні плану розвитку реабілітаційного відділення та палат для апалічних пацієнтів КНП ,,Звенигородська багатопрофільна лікарня інтенсивного лікування” залишається забезпечення кадрами. Наразі відсутні спеціалісти з вищою немедичною освітою, а саме: фізичний терапевт – 2 особи; ерготерапевт – 2 особи; логопед (терапевт мови та мовлення) – 1 особа.

Звенигородська районна військова адміністрація запропонувала суми співфінансування даного проєкту для кожної територіальної громади, виходячи з обсягів власних надходжень до їх місцевих бюджетів.

У повному розмірі надали субвенцію Звенигородській міській раді для фінансування реабілітаційного відділення та палат для апалічних пацієнтів КНП ,,Звенигородська БЛІЛ” громади: Виноградська (180,0 тис. грн.), Водяницька (263,9 тис. грн.), Єрківська (342,4 тис. грн.), Катеринопільська (626,5 тис. грн.), Лип’янська (165,7 тис. грн.), Матусівська (104,3 тис. грн.), Мокрокалигірська (223,4 тис. грн.), Селищенська (228,4 тис. грн.), Стеблівська (328,7 тис. грн.), Шполянська (1 392,9 тис. грн.) та Шевченківська (133,6 тис. грн).

Депутатський корпус окремих рад територіальних громад прийняв рішення не фінансувати в повному обсязі затребуваних сум, а саме: Бужанської – виділили 100,0 тис. грн., (70,1% від потреби), Ватутінської – 250,0 тис. грн. (49,1% від потреби) та Тальнівської – 500,0 тис. грн. (33,2% від потреби).

Вільшанською (потреба — 241,7 тис. грн.) та Лисянською (потреба — 498,7) селищними територіальними громадами кошти на створення реабілітаційного відділення, яке надаватиме медичні послуги психологічної допомоги, фізичної терапії та лікувальної фізкультури для військовослужбовців та жителів в тому числі і їх громад, не виділялися та не перераховувалися.

Окремо потрібно відмітити організаційні та фінансові зусилля Звенигородської міської ради, як власника комунального некомерційного підприємства ,,Звенигородська багатопрофільна лікарня інтенсивного лікування”, по забезпеченню створення реабілітаційного відділення (4 109,9 тис. грн.— 100% від потреби).

Також значна сума власних коштів лікувального закладу КНП,,Звенигородська багатопрофільна лікарня інтенсивного лікування”, а саме 2 295,3 тис. грн., також направлена на створення такого необхідного для наших захисників та захисниць закладу.

Звенигородська районна військова адміністрація Черкаської області висловлює слова щирої вдячності всім не байдужим головам та депутататським корпусам територіальних громад за підтримку такої суспільно важливої справи для нашого району.

Громадкість району чекає з нетерпінням відкриття реабілітаційного відділення та палат для апалічних пацієнтів КНП ,,Звенигородська багатопрофільна лікарня інтенсивного лікування” Звенигородської міської ради.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора