Звенигородська районна державна адміністрація
Черкаська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

В Шевченковім краю відзначили 205 років із Дня народження Великого Кобзаря

Дата: 09.03.2019 15:53
Кількість переглядів: 961

Фото без опису

9 березня у селі Моринці відбулися святкові заходи з нагоди 205-ї річниці з дня народження Тараса  Шевченка, у яких узяли участь  дружина Президента України Марина Порошенко, голова  партії "Народний рух України" Віктор Кривенко, голова райдержадміністрації Василь Довбуш, керівники структурних підрозділів райдержадміністрації, територіальних органів виконавчої влади, сільські голови,  жителі Звенигородщини.

- Слово великого українського поета Шевченка повертає нам історичну пам'ять, відроджує у нас національну свідомість і надихає нас на боротьбу. У нашу пам'ять вкарбувалися останні години життя Сергія Нігояна, який цитував вірші Шевченка під час Революції Гідності. І сьогодні слово Шевченка залишається тим дороговказом для всієї української нації, що надихає нас на боротьбу за волю і незалежність України”, - сказала під час участі в урочистостях у селі Моринці Марина Порошенко.

Дружина президента запалила свічку пошани та пам’яті у каплиці та оглянула виставку робіт українських художників-ілюстраторів «Кобзаря»,  що проходить в Національному заповіднику «Батьківщина Тараса Шевченка».

Учасники заходів поклали вінки і квіти до пам’ятників Тарасу Шевченку та Материнству у селі Моринці,  до пам’ятника  Т.Г. Шевченку  в селі Шевченкове.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без описуФото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без описуФото без описуФото без опису

Фото без опису

Фото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора