Звенигородська районна державна адміністрація
Черкаська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Звенигородське управління ГУ ДПС у Черкаській області

 
15 Квітня, 2021 р., 08:34
Головне управління ДПС в Черкаській області звертає увагу платників податків на неухильному дотриманні вимог при заповненні банківських документів на переказ у разі сплати (стягнення) податків, зборів, митних платежів, єдиного внеску в частині стягнення податкового боргу з обов’язковим зазначенням кодів сплати.
 
15 Квітня, 2021 р., 08:34
За інформацією начальника Головного управління ДПС у Черкаській області Антона Царюка, протягом березня 2021 року до державного бюджету  платниками Черкаської області сплачено 333,4 млн грн податку на додану вартість, що на 98 млн грн або на 41,6 відсотків більше проти березня 2020 року.
 
15 Квітня, 2021 р., 08:33
Головне управління ДПС у Черкаській області нагадує, якщо фізична особа - підприємець - платник єдиного податку здійснює роздрібну торгівлю пива, сидру, пері (без додання спирту) та столових вин, то застосування реєстратора розрахункових операцій (далі - РРО) або програмного РРО (далі - ПРРО), або розрахункової книжки (далі - РК) та книги обліку розрахункових операцій (далі - КОРО) для такого платника є обов’язковим (при цьому зазначені операції проводяться за наявності ліцензії на право роздрібної торгівлі алкогольними напоями).
 
15 Квітня, 2021 р., 08:27
Головне управління ДПС у Черкаські області інформує, що підпунктом 212.1.11 п. 212.1 ст. 212 Податкового кодексу України (далі – Кодекс) передбачено, що платником акцизного податку з реалізації суб’єктами господарювання роздрібної торгівлі підакцизних товарів є, зокрема, особа – суб’єкт господарювання роздрібної торгівлі, яка здійснює реалізацію підакцизних товарів.
 
15 Квітня, 2021 р., 08:26
         За повідомленням начальника Головного управління ДПС у Черкаській області Антона Царюка, в січні-березні  поточного року кількість новостворених суб’єктів господарювання регіону, взятих на податковий облік в Головному управління ДПС в Черкаської області, склала 2000 платників податків, з них 316 юридичних осіб та 1684 фізичних осіб-підприємців.
 
15 Квітня, 2021 р., 08:25
В результаті проведених заходів спрямованих на протидію ринку нелегальної торгівлі тютюновими виробами, працівниками управління податкового аудиту ГУ ДПС у Черкаській області спільно із співробітниками податкової міліції ГУ ДФС у Черкаській області, виявлено та припинено діяльність роздрібної торгівлі фальсифікованими сигаретами на території  міста Черкаси.
 
15 Квітня, 2021 р., 08:23
Головне управління ДПС у Черкаській області повідомляє, що відповідно до ст. 42 Господарського кодексу України від 16 січня 2003 року № 436-IV підприємництво – це самостійна, ініціативна, систематична, на власний ризик господарська діяльність, що здійснюється суб’єктами господарювання (підприємцями) з метою досягнення економічних і соціальних результатів та одержання прибутку.
 
14 Квітня, 2021 р., 11:29
Головне управління ДПС у Черкаській області повідомляє, що відповідно до ст. 3 Основ законодавства України про охорону здоров’я від 19 листопада 1992 року № 2801-XІІ медичне обслуговування – діяльність закладів охорони здоров’я та фізичних осіб – підприємців, які зареєстровані та одержали відповідну ліцензію в установленому законом порядку, у сфері охорони здоров’я, що не обов’язково обмежується медичною допомогою, але безпосередньо пов’язана з її наданням.     Медична допомога – діяльність професійно підготовлених медичних працівників, спрямована на профілактику, діагностику, лікування та реабілітацію у зв’язку з хворобами, травмами, отруєннями і патологічними станами, а також у зв’язку з вагітністю та пологами.          Так, відповідно до абзацу другого п. 1 частини першої ст. 4 Закону України від 08 липня 2010 року № 2464-VI «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування» із змінами та доповненнями (далі – Закон № 2464) платниками єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування (далі – єдиний внесок) є роботодавці, зокрема, підприємства, установи та організації, інші юридичні особи, які використовують найману працю фізичних осіб на умовах трудового договору (контракту) або на інших умовах, передбачених законодавством, чи за цивільно-правовими договорами.

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора